Gazete Emek - Kaftancıoğlu, “Emniyet güçleri bile durduramayacaklarını düşünürken gerginlik yaşanmaması adına sendikalar ve partiler tarafından ‘vazgeçilecek yürüyüş’ için çağrı yapmak yerine Saraçhane’de 1 Mayıs’ı kutlayacağız denilseymiş daha şık ve bana göre daha doğru olurmuş” dedi.

Eski CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu sosyal medya hesabından, 1 Mayıs’a yönelik bir paylaşım yaptı. Kaftancıoğlu, Unkapanı’ndaki polis barikatının fotoğrafını paylaştığı açıklamasında 1 Mayıs izlenimini yazdı.

Kaftancıoğlu paylaşımında güvenlik güçlerinin kendi aralarındaki diyaloglarını yazdı, diyaloglarda polislerin “Abi bizimkiler! çok korkuyorlar Taksim’e çıkılmasından, sendikalar kararlı durur CHP- Özgür Özel- yürürse durduramayız, onlar vazgeçmezse durdurmamız zor, çıksalar ne olacak ki?” sözleri dikkat çekti.

Erdoğan’dan emniyet operasyonuna’ ilişkin açıklama: Kuklayı da kuklacıyı da biliyoruz Erdoğan’dan emniyet operasyonuna’ ilişkin açıklama: Kuklayı da kuklacıyı da biliyoruz

Kaftancıoğlu ayrıca günler öncesinden Taksim’e yürüyecekleri söyleyen ve buna dair çağrıda bulunan ancak 1 Mayıs günü Saraçhane’den Taksim’e geçmeyen CHP lideri Özgür Özel ve CHP heyetini de şu sözlerle hedefi aldı:

“Böylesi bir dönemde, emniyet güçleri bile durduramayacaklarını düşünürken gerginlik yaşanmaması adına sendikalar ve partiler tarafından ‘vazgeçilecek yürüyüş’ için çağrı yapmak yerine Saraçhane’de 1 Mayıs’ı kutlayacağız denilseymiş daha şık ve bana göre daha doğru olurmuş. Kısmetse seneye diyelim.”

Editör: Bekir GÜNEŞ