2024'ün Beklenen E-spor Turnuvaları

2024 yılının son çeyreğine girmiş bulunuyoruz. Sene biterken e-spor turnuvaları da yılın son kupalarını dağıtmaya başladı bile. Elbette kupa ve madalyalar kadar verilen para ödülleri de e-spor katılımcılarını cezbeden faktörlerden biri. Valorant, CS:GO, AOL, LOL, Esoccer, Ebasketall gibi dallarda düzenlenen turnuvalarda dünyanın farklı bölgelerinden gelen yüzlerce yarışmacı rakiplerine üstünlük sağlamak için mücadele edecekler.

Call Of Duty Tunuvaları Devam Ediyor

10 Ekim 2024 tarihinde start verilecek olan The Call of Duty: Mobile World Championship, Activision ve ESL Snapdragon Pro Series tarafından düzenlenen Call of Duty Dünya şampiyonasının bir serisi olacak. Turnuvaya kendi bölgesinde en iyi takımlar çağırıldı. Amerika’da dünzenlenecek bu turnuvayı canlı olarak izleyemeseniz de Başarıbet ile turnuva maçlarına bahis alabilir ve canlı olarak başarı bet giriş bilgilerinizi girdikten sonra maçları izleyebilirsiniz. Doğal olarak https://basaribets-tr.com/ başarı bet güvenilir mi sorusu aklınıza geliyor olabilir. Basari bet yıllara dayanan bir itibara sahiptir. Çuraoco lisansına sahip basarıbet, güvenliğinizi garanti etmektedir.

Turnuvaya ABD ve Dünya’nın farklı bölgelerinden en başarılı takımlar davet edildi. Bunların arasında Qing Jiu Club, Wolves, Xrock, Diavolos, Elevate, Stalwart Esport gibi alanında tanınmış takımlar bulunuyor.

Yaklaşan Turnuvalar

Dünyanın dört bir yanından gelen oyuncularla farklı oyun dallarında turnuvalar düzenlenmeye devam ediliyor. Bu oyunlardan bazılarının örneğin King Pro League Season Finals 2024 turnuvasının ödül havuzu 9 milyon doları geçti.

Mehmet Şimşek’ten yeni ekonomi politikasına ilişkin açıklama Mehmet Şimşek’ten yeni ekonomi politikasına ilişkin açıklama

Turnuva Adı

Oyun

Tarih

King Pro League Season Finals 2024

Mobile Legends: Bang Bang

2 Ekim - 1 Kasım

PUBG Mobile Global Championship 2024

PUBG Mobile

1 Kasım - 1 Aralık

League of Legends World Championship 2024

League of Legends

Ekim

The International 2024

Dota 2

Ekim

Valorant Champions 2024

Valorant

Aralık

League of Legends, Dota 2, Counter-Strike: Global Offensive gibi oyunlar daha popüler olduklarından, hem daha geniş bir izleyici kitlesine hem de oyuncu havuzuna sahiplerdir. Bu yüzden bu oyunlar için turnuvaların verdiği ödüller milyon dolarları aşabilmektedir. Sadece Türkiye’de 125’den fazla lisanslı e-spor takımı var ve Türkiye E-spor fedarasyonu da aktif bir şekilde hizmet vermektedir. Yıllar geçtikçe lisanslı takım ve e-sporcu sayısı giderek yükselmektedir.

E-spor Tutkusu Türkiye’de

Daha çok internet kafelerde arkadaşlarıyla oyun oynayan çocuklardan oluşan bilgisayar oyunları dünyası, Türkiye’de de giderek daha kurumsal bir hal almaya başladı. Önceleri internet üzerinden serverlar üzerinden klanlar kurup maç yapan gençler artık resmi turnuvalarda yarışıyor. Bunlardan bazıları şunlar:

  • PUBG Mobile World Cup x Esports World Cup: Türkiye'nin en büyük topluluk turnuvalarından biri olan bu etkinlik, büyük bir ödül havuzu ve dünyanın en iyi takımlarını bir araya getiriyor.
  • Gaming İstanbul 2024: Uluslararası çapta oyun, e-spor ve dijital eğlence etkinliği olan Gaming İstanbul, her yıl olduğu gibi 2024'te de oyunseverlere kapılarını açıyor.

Türkiye E-spor Federasyonu 2024 için yaptığı planlamada düzenlenecek olan 9 yerel ve uluslararası E-spor turnuvası için on milyon lira bütçe belirledi. Bu bütçe süreç içinde elde edilen kazanç ve sponsorluk katkılarıyla artış gösterdi. Kurumsallaşma ve ilgilinin artması sayesinde önümüzdeki yıllarda Türkiye’de de milyon dolarlık turnuvaların düzenlenmesine şahit olabiliriz. Her ne kadar Futbol hala Türkiye’deki en popüler spor dalı olsa da yeni nesilin bilgisayar oyunları tutkusunun Futboldan yavaş yavaş yer kaptığı da bir gerçek. Öyle ki ülkenin en büyük 4 klubü de bir e-spor takımına sahip. Bu bile tek başına sektörün nasıl geliştiğini gösteriyor.

Editör: Bekir GÜNEŞ