Gazete Emek- Amed’in Rezan (Bağlar) ilçesine bağlı Çulî Mahallesi’nde 21 Ağustos’ta kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran’ı arama çalışmaları sürüyor. Dün yapılan bir ihbar üzerine Güran'ı arama çalışmaları kaybolduğu mahallenin 5 kilometre uzağındaki Eğertutmaz Deresi'nde Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ekipleri tarafından sürdürüldü. Dere içerisinde Su Altı Arama ekipleri tarafından yapılan araştırmaya rağmen Güran’a dair bir ize rastlanmadı. Güran’ı arama çalışmaları sürüyor. 

NE OLMUŞTU? 

Amed’in Rezan İlçesi’ne bağlı Çulî mahallesinde 21 Ağustos’ta Narin Güran (8) gittiği Kuran kursunda çıktı. Arkadaşlarıyla birlikte ayrılan Güran’dan bir daha haber alınmadı. Ailesinin haber vermesi üzerine Güran’ı arama çalışmaları başlatıldı.  Güran’ı bulunması için jandarma ve polis özel harekat timleri, Jandarma Suç Araştırma Timleri (JASAT), İstihbarat Şube Müdürlüğü, Köpek İz Takip Timi ve Su Altı Arama Kurtarma Timi, sağlık, AFAD, Amed Büyükşehir Belediyesi Su Altı Arama ekipleri ile ilçe belediyelerinden de arama kurtarma ekipleri harekete geçti. 

Kurtarma ekipleri, kırsal mahalledeki evlerde ve tarlalarda defalarca arama yaptı. Yaklaşık 2 bin personelle yapılan arama çalışmalarına, Ankara’dan gönderilen özel ekip de dahil oldu. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nca başlatılan soruşturma kapsamında kırsal mahallede yaşayan yüzlerce kişinin ifadesi de alındı. Narin’in ağabeyi E.G. (18) kolunda ısırık olduğu nedeniyle gözaltına alındı. İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderilen E.G., kolundaki ısırığın Narin’e ait olup olmadığı tespit edilememesiyle serbest bırakıldı.

Salim Güran'ın yeni ifadesi ortaya çıktı Salim Güran'ın yeni ifadesi ortaya çıktı

Savcılık tarafından genişletilen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Güran’ın amcası ve mahalle muhtarı Salim Güran 2 Eylül’de aracından alınan DNA örnekleri, Narin'in kıyafetlerindeki DNA örnekleri ile eşleştiği tespit edildi. Amca Güran, “kasten öldürme” ve “kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma” suçlamalarıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi.



 

Kaynak: MA

Editör: şilan