Gazete Emek- Dilan Polat ve eşi Engin Polat'ın kara para aklama ve dolandırıcılık gibi üç ayrı suçtan 40'ar yıla kadar hapisle cezalandırılmasının istendiği davada tahliye edilmesi sonrasında yapılan eleştirilere Adalet Baknı Yılmaz Tunç "Bırakalım yargı işini yapsın" diyerek cevap verdi. Gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Tunç, konu ile ilgili gelen soruya şu cevabı verdi:

"Gerekli kararları verecek olan hakimlerdir. Bırakalım, yargı en doğru kararı verir ve toplum vicdanını da rahatlatır. Bu konuda yargıya güvenelim. Bir kişinin tutuklu yargılanması suçlu olmasına gelmeyeceği gibi, tutuksuz yargılanması da suçsuz olduğu anlamına gelmemektedir. Bırakalım yargı işini yapsın"

'MİLLETİN YARGISINI YIPRATMAYALIM'

Tunç, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun "“Ben yargıya parmak sallamadım, sana salladım. Senin gibi etkileyen, yargıyı arka planda zorda bırakan, baskı altında tutan hükümetin mensuplarına parmak salladım" sözleri ile ilgili de konuştu ve şunları söyledi:

"Yargının tarafsız ve bağımsız olduğunu hep ifade ediyorum. Görülmekte olan bir dava ile ilgili olarak yargılama yapanlara yönelik sözler sarf ederseniz tehlikeli bir durum ortaya çıkar. Bunun bir yaptırımı var. Burada sayın Özgür Özel'in kendi belediye başkanının, yargıya yönelik parmak sallamasına 'Onun yanındayız' demesi bir talihsizlik. Bunlar eski Türkiye manzaralarıdır. Buradan bir siyasi kazanç sağlamaya çalışanların boşuna bir beklenti içinde olduğunu söylemek istiyoruz. Milletin yargısını yıpratmayalım. Yargımızın yıpratılmasına da müsaade edemeyiz."

Erdoğan'dan 'Narin Güran' açıklaması: "Aile müessesi hedef alınıyor" Erdoğan'dan 'Narin Güran' açıklaması: "Aile müessesi hedef alınıyor"




 

Kaynak: Artı Gerçek

Editör: şilan