Gazete Emek- Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, merkez üssü Kozan olan 4,6 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi.

'Emek ve Özgürlük İttifakı'nını büyütülmesi kararı alındı 'Emek ve Özgürlük İttifakı'nını büyütülmesi kararı alındı

4,6 büyüklüğündeki depremin ardından birer dakikalık aralıklarla 4,5 ve 4 ve 3.7 büyüklüklerinde depremler meydana geldi.

Kozan Kaymakamı Bahattin Alp Arslanköylü, tüm vatandaşlara geçmiş olsun dileğinde bulundu. Arslanköylü, "Bize ulaşan bir olumsuzluk yok. Apartmanda yaşayan vatandaşlarımız tedbir amaçlı evlerinden çıkmışlar. Hepimize geçmiş olsun" dedi.
BAKAN YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, çevre illerden de hissedilen Adana depremiyle ilgili yaptığı açıklamada, "Adana Kozan merkezli arka arkaya 3 deprem meydana gelmiştir. Civar illerden de hissedilen depremde AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına devam etmektedir. An itibari ile olumsuz bir durum yoktur. Gelişmeleri takip ediyoruz. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun." ifadelerini kullandı.
PROF. DR. TÜYSÜZ'DEN İLK DEĞERLENDİRME

Prof. Dr. Okan Tüysüz, depremlerle ilgili ilk değerlendirmesine "Deprem büyüklüğü 4,5 veya 4.6, en büyük şiddet 5,7 odak derinliği 10 km şu ana kadar hasar rapor edilmedi. Endişe edilecek bir durum olmadığı kanaatindeyim" dedi.

Editör: şilan