GÜNDEM

Altındağ Belediyesinin veterineri katliamı 'yeni yasa' ile savundu

Altındağ Belediyesi'ne ait barınağın yakınında ölü bulunan 11 sokak hayvanına ilişkin yürütülen soruşturmada ifade veren Belediye Veteriner İşleri Müdürü Emre Çınar, katliamı 'yeni yasa' ile savundu.

Abone Ol

Gazete Emek- Ankara'da 8 Ağustos Perşembe akşamı Altındağ Belediyesi'ne ait barınağın yakınındaki alanda işkence yapılarak öldürüldüğü iddia edilen 11 sokak hayvanına ilişkin yürütülen soruşturmada gözaltı kararının olmadığı öğrenildi.

11 sokak hayvanının ölü bulunmasına ilişkin görüntüler kamuoyunda katliam olarak nitelendirilirken, hayvanseverler duruma tepki gösterdi. Konuya ilişkin açıklama yayımlayan Altındağ Belediyesi, söz konusu arazinin hayvan mezarlığı olduğunu ileri sürdü. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ise konuya ilişkin soruşturma başlattı.

Gelişmelerin ardından basında soruşturma kapsamında 6 kişinin gözaltına alındığı yönünde haberler çıktı. Ancak söz konusu gözaltı kararlarının doğru olmadığı ortaya çıktı. Konuya ilişkin ise sadece Altındağ Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Emre Çınar'ın ifadesinin alındığı ve ardından da serbest bırakıldığı öğrenildi.

KATLİAMI REDDETTİ, HAYVANSEVERLERİ SUÇLADI
Cumhuriyet’te yer alan habere göre, Çınar'ın ifadesi Altındağ Kaymakamlığı İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından alındı. Çınar ifadesinde söz konusu hayvanların trafik kazası sonucu ya da doğal şekilde çeşitli zamanlarda ölen hayvanları olduğu, işkence yapılmadığını, söz konusu katliam iddialarına ilişkin görüntülerin hayvanseverler tarafından yapılan karalama kampanyası olduğunu savundu.

Çınar şunları iddia etti: "Olayın gerçekleştiği Tatlar Mahallesi mevkiinde belediyemize ait geçici bakımevi önüne hayvansever olduğunu iddia eden kimlik bilgilerini bilmediğim kalabalık grup tarafından küçükbaş hayvanlara ait iç organ ve kafalarının bakımevi önüne dökerek işkence yapıldığına dair suçlama yapılmaktadır. Söz konusu hayvanlar ölü şekilde bulunarak belediyenizce usulüne uygun olarak bertaraf edilmiştir. Hayvansever olduğunu iddia eden kişiler söz konusu alana gelerek eşmek ve kazmak suretiyle bu hayvanları açığa çıkararak toplu katliam adı altında haksız suçlama yapmaktadır."

Çınar, Meclis'ten yeni geçen Sokak Hayvanları Yasası'nı anımsatarak, "Şikayetçi olan şahısların hayvanlar üzerinde herhangi bir sahiplik durumu olmadığından dolayı herhangi bir hakları yoktur" ifadelerini kullandı.