SPOR

Amedspor’dan çok tartışılan protokol krizi, Passolig ve saha zeminine ilişkin açıklamalar

Amedspor yönetimi İstanbulspor maçında çok tartışılan Passolig, protokol krizi ve saha zemini hakkında açıklama yaptı.

Abone Ol

Gazete Emek - Amedspor’dan yapılan açıklamalar şu şekilde: 

SAHA ZEMİNİ HAKKINDA AÇIKLAMA

Maçlarımızı oynadığımız ve Diyarbakır Gençlik Ve Spor İl Müdürlüğünün bakımını yapması gereken Diyarbakır Stadyumunun son hali içimizi acıttı. 

TFF Başkanı Sayın İbrahim Hacıosmanoğlu’nun da izlediği son maçımızda sahanın hali içler acısıydı. Saha zemini bırakın futbol oynamayı futbolcu sağlığını da tehdit eden bir durumdaydı. 

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne ait olan stadın kirasını veriyoruz ve yükümlülüklerimizi oyuncularımız düzgün bir zeminde oynasın diye yerine getiriyoruz. 

Geçen sezon lig başladıktan sonra stat bakımı ve zemin için bir maçımızı dışarıda oynamamızı talep etmişlerdi. Bu sezon da lig başladı ve bütün taahhütlere rağmen stadın hiçbir şekilde hazır olmadığını ilk maçımızda gördük. 

Sadece biz de değil TFF Başkanı Sayın Hacıosmanoğlu ve bütün Türkiye gördü. 3 aylık yaz sezonunda hiç mi kimsenin aklına bu statta maç yapılacağı gelmedi. 

Neden 3 ay boyunca maç yapacağımız stadın ve zeminin bakımı yapılmadı?

Milyonlarca  taraftarımızın büyük bir heyecanla beklediği ilk iç saha maçımızda böyle bir görüntünün sebebi ne olursa olsun kabul etmiyoruz. 

Sporcularımızın sağlığını tehdit eden, futbol oynamaya müsait olmayan bu zeminin sorumlularını kamuoyunun vicdanına bırakıyoruz. 

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünü görevini layıkıyla yapmaya davet ediyoruz. 

Kimsenin, Diyarbakır’ı Amedspor’a deplasman etme hakkı yoktur. 

PASSOLİG SİSTEMİNİN ÇÖKMESİ HAKKINDA AÇIKLAMA 

Dün istanbulspor maçımız öncesi öğleden sonra maç başlayana kadar Passolig sisteminin çökmesinden kaynaklı ciddi sorunlar yaşadık. Birçok taraftarımızın maça yakın saatlerde Passolig kaydı yapamadı ve bilet alamadı. Passolig sisteminin çökmesinden kaynaklanan sorunlar nedeniyle uzun süre stada girişler yapılamadı. Uzun kuyruklarin oluşması nedeniyle kapılar açıldı ve yoğunluk ile birlikte birçok kisi bilet aldığı yerlere oturamadı. Sistem sorunundan kaynaklı olarak birçok taraftarımız bilet veya kombine aldığı yerlere geçemedi.

Bu yaşanan sorunların bizden kaynaklanmadığını belirtmek isteriz. Bu sorunların bir daha yaşanmaması için gerekli önlemlerin alınacağını umuyoruz. Takipçisi olacağız.

PROTOKOL KRİZİ HAKKINDA AÇIKLAMA

Basın ve Kamuoyuna 

Dün oynadığımız İstanbulspor maçında, maç sırasında yaşanan protokol durumu ile ilgili bilgiler:

Protokol sıralamaları Gençlik Spor Müdürlüğü birimleri tarafından yapılmaktadır. Yer düzenlemesi ile ilgili olarak kulübümüzün herhangi bir yetkisi bulunmamaktadır.

Protokol listesinde Eş Başkanımız Sayın Serra Bucak’a 1. sırada, Sayın Doğan Hatun’a ise 2. sırada yer verilmiştir.

Kulüp yöneticileri, Gençlik Spor Müdürü ile defalarca konuşup durumu tartışmış olmasına rağmen, yer değişikliği yapılmamıştır. Hatta, kulüp başkanımız Aziz Elaldı’nın koltuğunun Sayın Doğan Hatun’a verilmesi talep edilmesine rağmen, bu talebimiz reddedilmiştir.

Amedspor Kulübü olarak, yetkili olduğumuz her etkinlikte halkın temsilcilerinin yeri en ön sıradadır. 

Amedspor Yönetim Kurulu