GÜNDEM

Ankara’da saldırı: Ölü ve yaralılar var

Ankara'da bulunan TUSAŞ tesisleri, silahlı ve bombalı saldırıya uğradı. İçişleri Bakanı Yerlikaya "Saldırı sonrası maalesef şehit ve yaralılarımız bulunmaktadır" dedi. Saldırganların elinde rehine bulunduğu belirtiliyor.

Abone Ol

Gazete Emek- Ankara Kazan'da yer alan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) tesislerinin giriş kapısında akşam üzeri patlama ve silah sesleri duyuldu. Kısa süre sonra tesisin saldırıya uğradığı belirlendi.

Vardiya değişimi sırasında misafir ve ziyaretiç kabul giriş kapısı önünde saldırıyı gerçekleştirenler, içeriye girdi. Silahlı saldırganların bazı kişileri rehin aldığı belirtiliyor.

TUŞAŞ'a çok sayıda emniyet görevlisi ve ambulans gönderildi.

YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

"Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısı gerçekleştirilmiştir. Saldırı sonrası maalesef şehit ve yaralılarımız bulunmaktadır. Şehitlerimize Allah’tan rahmet; yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Gelişmelerden kamuoyu bilgilendirilecektir. Resmi kaynaklardan yapılacak açıklamaları dikkate alınız."

Öte yandan çatışmanın devam ettiği ve saldırganların elinde rehine bulunduğu iddia ediliyor.

DMM'DEN AÇIKLAMA

İletişim Başkanlığı'na bağlı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi de konuya ilişkin bir açıklama yaptı.

Açıklamada "Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan tesislerinde yaşananlar ile ilgili resmi kaynaklardan yapılacak açıklamaları dikkate alınız. Asılsız iddialara itibar etmeyiniz" ifadeleri yer aldı.

Öte yandan edinilen bilgilere göre saldırının vardiya değişimi sırasına meydana geldiği belirtildi.