SİYASET

Bahçeli: Hiçbir partiyle konuşup çözemeyeceğimiz bir şey yoktur

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulunuyor.

Abone Ol

Gazete Emek- Açıklamasında 'Doğru siyaset' vurgusunda bulunan Bahçeli, "Bize göre doğru siyaset; buluşturan, yakınlaştıran, ulaştıran, kavuşturan, kucaklaştıran, kutupları ve hizipleri teker teker aşındıran ahlaklı siyasettir" dedi.

Bahçeli, "Doğru siyaset atılan adımları, sorumluluk duygusunu ilke edinen, kardeşlik ve kaynaşma kültürünü vatan ve millet sevgisiyle eklemleyen akıl dolu siyasettir" ifadelerini kullandı.

Bahçeli, şöyle devam etti: Biz siyaseti Weber'in söylediği gibi 'İnsanların birbirine egemenlik kurması' olarak değerlendirmiyoruz. Biz siyaseti teorik ve retorik arka planı Batı'nın sınıf çatışmalarına dayanan, toplumun düşman kamplara bölünmesine çanak tutan gerilim süreci olarak tanımlamıyoruz. Çünkü sınıflı bir toplum yapısını tamamıyla reddediyoruz."

Meclis'te CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve DEM Parti Grubu ile tokalaşması tartışılması devam eden Bahçeli, dikkati çeken bir açıklama yaptı.

Bahçeli, "Siyasette hiç kimseyle, hiçbir partiyle kategorik olarak alıp veremeyeceğiz, konuşup çözemeyeceğiz bir şey yoktur" diye konuştu.

DEM Parti Grubu ile tokalaşması ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Bahçeli, "Uzattığım el, milli birlik ve kardeşliğimizin mesajıdır" dedi.



 

Kaynak: Birgün