SAĞLIK

Bebek ölümlerine neden olan 19 hastane çeteyle ilişkili çıktı

İstanbul, Çorlu ve Tekirdağ'daki hastanelerde 12 bebeğin ölümünden sorumlu olan ve olayı araştıran savcıyı makamında tehdit eden çetenin, 19 hastaneyle ilişkili oldukları tespit edildi. İddianamede bu hastanelerin isimleri yer aldı.

Abone Ol

Gazete Emek- Hastanelerin uygun koşullarda tedavi verebilecek durumda olup olmadığına bakmaksızın, bebek hastaların hayatı pahasına, anlaşmalı oldukları hastanelere usulsüz yöntemlerle sevk ettiren çeteyle ilgili iddianame hazırlandı.

BEBEKLER İLAÇLARI VERİLMEDİĞİ İÇİN ÖLMÜŞ

İddianamede; İstanbul, Çorlu ve Tekirdağ'da bebek hastalara hayati önemdeki ilaçları verilmediği halde verilmiş gibi gösterildiği, böylece SGK'nin dolandırıldığı belirtildi. Bebek hastaların ilaçları verilmediği için öldüğü de ortaya çıktı.

BAKANLIK RAPORUNDA DEHŞETE DÜŞÜREN SUÇLAR SIRALANDI

Gerçek Gündem'in haberine göre, konuya ilişkin Sağlık Bakanlığı da müfettiş görevlendirdi. Bebek ölümleriyle ilgili aralarında uzman neotologlardan oluşan heyetin hazırladığı raporda şu tespitlere yer verildi:

"Hastanelerde tıbbi imkansızlıklar, erken teşhis ve tedavi olmaması, birebir yakın hekim kontrolü olmaması, gerekli tetkik ve tahlillerin yapılmaması, hayati öneme sahip ilaçların kesilmesi, üçüncü düzey olmamasına rağmen üçüncü düzey hasta kabulü yapılması, doktorların hastaların klinik takip ve tedavisini üstlenmedikleri, ölüm sebeplerinin doktorlar tarafından ört bas edildiği, TPN sıvısı içerisine lipit multivitamin, fosfor ve magnezyum destekleri verilmemesi sonucu yeterli enerji protein desteği alamadığı için hastaların malmütrisyona (beslenme bozukluğu) sebep olunduğu, bebeğin kalbi düşmesine rağmen adrenalin kullanılmaması, hastaların uzun süre yatışı yapılıp uygun merkezlere sevk edilmemesi, ilaç hazırlanması ve saklanmasında ihmal gösterilmesi, hastalara protein ve lipit desteği yapılmaması, gerekli ilaçların uygun şekilde verilmemesi, uygun şekil ve süre canlandırma desteği uygulanmaması, sahte hasta dosyası düzenlenmesi, HASTAYA PASİF ÖTENAZİ UYGULANMASI, (Türkiye'de aktif ve pasif ötenazi uygulanmamaktadır. Kalp atımı tespit edilen her yeni doğan uygun canlandırma ve tedavileri alma hakkına sahiptir.) hastalara TPN sıvısı verilmediği, aylarca hastanelerin doktorsuz olarak çalıştırıldığı, bebek beslenmelerinin uygun olarak yapılmadığı, hekimin yerini hemşirelerin alarak tanı ve tedavi yönettiği, yüzde 90 yenidoğan bebeğin hayat haklarının ellerinden alındığı."

İŞTE 19 HASTANE

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 19 hastanenin sorumlu tutulduğu ve çeteyle irtibatlı olduğu belirtildi. Gerçek Gündem'in haberinde, 19 hastane şöyle sıralandı:

AKABE SAĞLIK TESİSLERİ SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ

DOĞAMED SAĞLIK HİZMETLERİ

EKİP SAĞLIK HİZMETLERİ

GÜNEY HASTANESİ SAĞLIK HİZ.

MEDİLİFE SAĞLIK HİZMETLERİ

ÖZEL AVCILAR HOSPİTAL HASTANESİ

ÖZEL AVRUPA ŞAFAK HASTAHANESİ

ÖZEL BAĞCILAR MEDLİFE HASTANESİ

ÖZEL DOĞA HOSPİTAL

ÖZEL İSTANBUL ŞAFAK HASTANESİ

ÖZEL İSTANBUL ŞAFAK SAĞLIK HİZMETLERİ

REFİK ARSLAN SAĞLIK HİZMETLERİ

REYAP SAĞLIK HİZMETLERİ ANONİM ŞİRKETİ

SİLİVRİ KOLAN HASTANESİ

YONCA SAĞLIK HİZMETLERİ

MEDİSENSE SAĞLIK HİZMETLERİ ŞİRKETİ

GMZ SAĞLIK HİZMETLERİ

ÖZEL REYAP İSTANBUL HASTANESİ

ÖZEL TRG HOSPİTALİST HASTANESİ