HABER: BARIŞ KAYA
 

'Emek ve Özgürlük İttifakı'nını büyütülmesi kararı alındı 'Emek ve Özgürlük İttifakı'nını büyütülmesi kararı alındı

Gazete Emek - Şanlıurfa’da 31 Mart yerel seçimlerinde DEM Parti'nin oylarıyla seçilen Birecik Belediye Başkanı Mehmet Begit'in AK Parti'ye geçişine tepki gösteren belediye meclis üyesi Abdulkadir Kurt, AK Parti'den istifa etti.

Birecik Belediye Başkanı Mehmet Begit'in AK Parti'ye geçişi, belediye meclis üyesi Abdulkadir Kurt'tan sert tepki aldı. Kurt, AK Parti'den istifa ettiğini duyurdu. Begit'in AK Parti'ye geçişiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Kurt, “Türkiye Cumhuriyeti demokratik bir ülkedir. Legal olan bütün siyasi partiler seçime girebilir, aday gösterebilir ve bu siyasi yarışa katılabilir. Sandık sonuçları her ne olursa olsun, halkın iradesine saygı göstermek zorundayız. Kimse bu hakkı gasp edemez” dedi.

BU ZAT, ÜLKEMİZİN MİLLİ DEĞERLERİ ÜZERİNDEN ALGI YARATIP KİRLİ RANT HAYALLERİ KURMAKTADIR

Kurt, Begit'in seçimlerden yaklaşık 20 gün sonra DEM Parti'den istifa etmesini ve AK Parti'ye geçmesini eleştirerek, “Bu zat, ülkemizin milli değerleri üzerinden algı yaratıp kirli rant hayalleri kurmaktadır. Bu hayalleri karşılıksız kalacaktır” şeklinde konuştu. 

YANLIŞLARIMIZDAN DERS ÇIKARMAK YERİNE YANLIŞLARLA DEVAM ETMEKTEYİZ

AK Parti'nin son dönemlerde bu tür insanları bünyesinde barındırmasının oy kaybına neden olduğunu belirten Kurt, “Yanlışlarımızdan ders çıkarmak yerine yanlışlarla devam etmekteyiz. Bayrak siyaseti yapıp, halkın iradesini yok sayan bu tür insanlarla aynı çatı altında bulunmayacağım. Bu sebepten ötürü AK Parti meclis üyeliğinden istifa ediyorum ve bağımsız olarak bu süreçte devam edeceğim” dedi.

Editör: şilan