Gazete Emek - Taraftarlarla teknik heyet arasında yaşanan olumsuzluklar nedeniyle yaşanan tartışmaların son bulmasını isteyen Burç Baysal, Amedspor konsepti halka dayalı bir konsepttir. Kişi yâda kişilerin keyfi tutumları ile yönetilen bir takım değil. O nedenle taraftarın meseleye bu açıdan bakması, Amedspor camiasına topyekûn sahip çıkması gerekiyor” dedi.

Amedspor’a sahiplenmenin aynı zamanda kente sahiplenme anlamına geldiğine vurgu yapan Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Burç Baysal, taraftara her zaman saygılı olduklarını belirterek şöyle dedi;

Rüşvetten yargılanan AKP’li eski belediye başkanına 3 yıl 9 ay ceza Rüşvetten yargılanan AKP’li eski belediye başkanına 3 yıl 9 ay ceza

“Taraftar Amedspor’un temel taşıdır. Amedspor camiası yukarıdan aşağıya birlik beraberlik temelinde yürüyen bir konsepte işaret ediyor. O nedenle, taraftarın yönetim kadrosundan başlayarak, futbolcuya, teknik heyete, çalışanlarına kadar uzanan güzergâhta sahiplenme göstermesi gerekiyor. Bir eksik varsa herkes tutumunu gözden geçirmeli, müzakere ve tartışma kültürünü esas alarak sorunlara çare aramalıdır. Zor şartlar altında görev yapan bir yönetim var. Amedspor Başkanı ve yönetim kurulu takımın başarısı için mücadele veriyor. Amedspor, rant üzerinden yürüyen bir takım değil. Yönetim kendi cebinden para harcayarak bir başarı hikâyesi yazmaya çalışıyor. Hep birlikte destek vermeliyiz.”

Eksikleri görüyoruz, düzeltiyoruz

Taraftarı bu anlamda sükunete davet eden Burç Baysal, günlük başarısızlık üzerinden yönetim yada teknik heyete yönelik kızgınlıklar gösterip kırıcı davranılmaması gerektiğine de işaret eden Burç Baysal, “Taraftarın gördüğü eksiklikleri biz de görüyoruz, kendi aramızda konuşup, tartışıyoruz. Taraftarın bakış açısını göz ardı etmiyoruz. Taraftarımızın, halkımızın benimsemediği bir tutum içinde olunması mümkün değil. Amedspor, kişilere endeksli bir takım değil, halkın takımıdır. O nedenle halklımız, taraftarımız bu bakış açısı ile yaklaşım göstermelidir. Eksikleri masaya yatırıp, doğruları bulmaya çalışıyoruz. Taraftarımıza her zaman saygılıyız. Ancak, tutumlarını da gözden geçirmelerini rica ediyoruz. Teknik heyeti, yönetimi zor durumda bırakmamak, destek olmak lazım. Sadece futbolcuların değil, yönetimin ve teknik heyetin de morale ihtiyacı var. Küçük olumsuzlukları görüp Amedspor’u hiçleştirmek doğru değil. Birlik, beraberlik çağrısı yapıyorum” dedi.

Amedspor, halkın takımıdır

Sportif başarının her zaman mümkün olmadığını, koşullar gereği geriye düşülebileceğini ifade eden Baysal, mevcut durumda kaybedilmiş çok şeyin olmadığını da hatırlatarak, en üstteki takımla en alttaki takım arasındaki puan farkının açık ara olmadığına vurgu yaptı. Baysal, şöyle dedi;

“Önümüzde uzun süreç var. Bir seri yakalandığında farklar kapanır. Önemli olan buna inanmak ve takıma moral vermektir. Kişilere endeksli bir takım değiliz, taraftar kitlesi ile varız. Taraftar bu anlamda her zaman takımın yanında olmalı. Geçici başarısızlık anların dada destek olmalı ki, Amedspor’un gerçek konseptine hizmet edilmiş olunsun.”

Pendik maçı için moral desteği

Son olarak Pendik maçına da değinen Burç Baysal, bu maçında diğer maçlar gibi önem arz ettiğini sözlerine ekledi. Saha zemininin onarımı nedeniyle sıkıntılar yaşandığına da dikkat çeken Burç Baysal, Iğdır’da oynanacak Pendikspor maçında takımın morale ihtiyacı olduğunu ifade ederek, taraftarın maç öncesi bunu takıma yansıtmasını istedi. Burç Baysal, Yönetimin, teknik heyetin, çalışanların morale ihtiyacı olduğunu, moral kaynağının da taraftar olduğuna vurgu yaptı, “Hep birlikte tutumumuzu gözden geçirip, yeni bir başlangıç yapalım. Gücümüzü ortaklaştıralım, başarıda ortaklaşalım” dedi.

Kaynak: Tigris

Editör: Pelin