İşçi konfederasyonları DEM Parti ile görüştü İşçi konfederasyonları DEM Parti ile görüştü

Gazete Emek- İstanbul Esenyurt’ta bulunan Sabancı Holding'e ait zincir market CarrefourSA deposunda 12 Ağustos'ta 6 işçinin işten çıkarılmasının ardından Depo, Liman, Tersane ve Deniz İşçileri Sendikası (DGD-SEN) öncülüğünde başlayan eylem devam ediyor. İşçiler, eylemlerinin 9’uncu gününde Beşiktaş’a bağlı Levent 4 semtinde bulunun Sabancı Holding önünde eylem yaptı.

Eyleme, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyesi Musa Piroğlu da katıldı. Eylemde işçiler, “Çaya yüzde 150 zam yapan CarrefourSA, işçiye yüzde 20 zam yapmamak için depo kapatıyor” pankartı açarak, “Sadaka değil hakkımızı istiyoruz”, “Dişini sıkma yumruğunu sık” ve “Geçinemiyoruz” dövizleri tuttu. Eylemde sık sık “Direne direne kazanacağız” ve “Carrefour’dan alma zulme ortak olma” sloganları atıldı.
ACAR: SARI SENDİKAYA KARŞI DİRENİYORUZ

Eylemde konuşan DGD-SEN Genel Başkanı Neslihan Acar, direnişlerinin yalnızca zam talebi değil aynı zamanda “sarı sendikalara” da karşı olduğunu belirtti. Acar şöyle konuştu: “Bu direniş sadece bir zam talebi değildir, asıl kritik meselemiz ‘ölmek istemiyoruz’ çığlığı. Bu yaşamsal talebin etrafında hepimiz birleşmek zorundayız. Buradan Sabancı'ya tekrar çağrı yapıyoruz. Gebze ve İzmir depolarında taleplerimizin karşılandığını açıkladılar. Kadroya alma sözü verdiler. Esenyurt depoya sopa sallıyor. 300 işçiyi hem iş vermemekle tehdit ediyor, hem kapıya korumakla tehdit ediyorlar. O yüzden bu halkın bu tehdidi yememesi gerekiyor. Çünkü işçiler işten atılıyor. 4 işçiyi atmakla 300 işçiyi atmak bizim için aynı şeydir. Biz kimle direndiğimizi biliyoruz. Sendikaları milim sapmayacaktır. Carrefour direnişi sadece bir ücret direnişi olarak algılanmamasını ve istisnasız her zaman işçileri satan sarı sendikaların yarattığı sorunlara direniyoruz.”
İŞÇİLERİN TALEPLERİ

CarrefourSA depo işçisi Ayşe Oruç da, yemeklerin hijyenik olmadığını belirterek, yüksek katlardan düşen ürünlerin hayatlarını tehlikeye attığını söyledi. Oruç, “Bizim talebimiz işten atılan arkadaşların işe geri alınması, sağlıklı iş koşullarının sağlanması ve istediğimiz zam miktarının verilmesi” dedi.

Depoda iki aydır çalışan ve okul harçlığını çıkarmak için çalışmaya başladığını belirten üniversite öğrencisi Tunahan Can ise “Üniversitesi harçlığımı çıkarmak için iki aydır depoda çalışıyorum. Ben de ekip arkadaşlarımın yoğun şartlar altında çalıştığına tanıklık ettim. Emeğimizin karşılığını alamadığımız için direnişe katıldım. Direnmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.


Kaynak: MA

Editör: şilan