Gazete Emek- İstanbul Esenyurt'ta, CarrefourSA'ya bağlı DGR taşeron firmasının 6 işçiyi işten çıkarması üzerine başlayan eylem, dördüncü gününe girdi. Sabancı Holding'e ait CarrefourSA market zincirine karşı yapılan eylem, Depo, Liman, Tersane ve Deniz İşçileri Sendikası (DGD-SEN) öncülüğünde sürüyor. Çok sayıda işçinin destek verdiği direnişte, işçiler "Direne direne kazanacağız" ve "Yönetim istifa" sloganlarıyla taleplerini dile getiriyor.

'HİÇBİR ÇÖZÜM ÜRETİLMEDİ'

Direnişteki Polonez işçilerine yine polis müdahalesi Direnişteki Polonez işçilerine yine polis müdahalesi

DGD-SEN Genel Başkanı Neslihan Acar, işçilerin yaşadığı sorunları vurgularken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na müdahale çağrısında bulundu. Acar, dört gündür şikayetlerini dile getirdiklerini ancak herhangi bir çözüm üretilmediğini belirtti.
Acar şöyle konuştu:

“Bakanlığın buraya bir müfettiş göndermesi gerekiyor. Dört gündür şikayetlerimizi dile getiriyoruz, ancak hiçbir çözüm üretilmedi. Memleketin yönetimi hakkında konuşuyoruz ve fotoğraflar paylaşıyoruz ama kimse harekete geçmiyor. Defalarca bu durumun düzeltilmesini talep ettik ve bu şartlarda çalışmak istemediğimizi söyledik. Her talebimizi göz ardı edip işçileri baskı altında tutmaya çalıştılar. Bizler iş bırakıp tekrar direndik”


Kaynak: MA 

Editör: şilan