GÜNDEM

DEM Parti Eş Genel Başkanı Bakırhan: Sınırları aşan bir Kürt düşmanlığı var

TSK’nin Irak ve Suriye’deki sınır ötesi operasyonlarına değinen DEM Parti Eş Genel Başkanı Bakırhan, Kürtlere ve kazanımlarına karşı sınır içinde ve sınır dışındaki düşmanlığa vurgu yaptı.

Abone Ol

Gazete Emek- Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Batman’da kitle örgütleriyle bir araya geldi. Petrol-İş Batman Şube binasında yapılan buluşmaya çok sayıda kitle örgütü temsilcisi katıldı.

Dünyada büyük bir adaletsizlik ve eşitsizliğin yaşandığını belirten Bakırhan, "Dolayısıyla bu adaletsizlik, eşitsizlik biz Kürtlerin de sorunudur. Bizim mücadelemiz dil ve kimlik olduğu kadar bu vahşi kapitalizmin yarattığı adaletsizliğe ve eşitsizliğe karşıdır. Dünyada hiçbir dönem olmadığı kadar bir kutuplaşma var" dedi.

Ortadoğu'daki gelişmelerin merkezinde Kürdistan coğrafyasının geldiğini dile getiren Bakırhan, "Onun için örgütlü ve duyarlı olmamız lazım" dedi. Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Irak ve Suriye’deki sınır ötesi operasyonlarına dikkat çeken Bakırhan, Kürtlerin kazanımlarının hedef alındığını belirtti.

“IRAK KÜRDİSTAN BÖLGESİNDE 85 TSK ÜSSÜ VAR”
 Irak Kürdistan Bölgesindeki TSK üslerini işaret eden Bakırhan, “Şu anda 85 tane üs ve 20 üzerinde karakol kurmuşlar. Tek bir sebebi var; Kürt hak elde etmesin, Kürt'ün elindeki hak, hukuk, statü ortada kalksın diye. Elin devletleri kendi halklarının çıkarları için Ortadoğu’dayken, onlar Kürtlerin haklarını yok etmek için oradalar. Bu sistem karşısında mücadele ettiğimizin bilincinde olmamız lazım" ifadelerini kullandı.

AKP'nin kuzey ve doğu Suriye'de Kürtlerin statüsüne karşı Esad rejimiyle el sıkışmaya çalıştığını söyleyen Bakırhan, "Esad ile el sıkışmak istiyor. Kürtlerin oradaki statüsünü yok etmek için tükürdüğünü yalayan bir sistemle karşı karşıyayız. Kürt statü elde etmesin ama Esad’la gerekirse kardeş olurum diyen bir anlayış” diye konuştu. Benzer anlayışın Türkiye’de de uygulandığını belirten Bakırhan, “Ne yapıyorlar sınırı aşan bir Kürt düşmanlığı var. Dört parça Ortadoğu'nun her köşesinde Kürtlere düşmanlık yapan bir anlayış ile örgütleniyorlar" dedi. Batman’ın özel savaş politikalarının uygulanmasında pilot kent olarak seçildiğini vurgulayan Bakırhan, örgütlü mücadelenin önemine değindi.  


Kaynak: Evrensel