'Emek ve Özgürlük İttifakı'nını büyütülmesi kararı alındı 'Emek ve Özgürlük İttifakı'nını büyütülmesi kararı alındı

Gazete Emek- Edirne Cezaevi’nde tutulan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Selçuk Mızraklı, vefat eden sosyalist hareketin ve Kürtlerin hak mücadelesinin önde gelen isimlerinden Tarık Ziya Ekinci için mesaj yayımladı.

Demirtaş’ın sosyal medya hesabı üzerinden yapılan paylaşımda, “Sevgili Tarık ağabeyin ömrünü adadığı tüm değerlere bağlı kalarak onun hayallerini gerçekleştirmek için her daim kararlılıkla mücadelemizi sürdüreceğimizi belirtiyoruz” ifadeleri kullanıldı.
Mesajın tamamı şu şekilde:

“Emek, özgürlük ve demokrasi mücadelesinin asırlık çınarı, çok değerli ağabeyimiz Dr. Tarık Ziya Ekinci’nin vefatını büyük üzüntüyle öğrendik. Kendisine Allah’tan rahmet, değerli ailesine ve tüm halkımıza baş sağlığı diliyoruz. Sevgili Tarık ağabeyin ömrünü adadığı tüm değerlere bağlı kalarak onun hayallerini gerçekleştirmek için her daim kararlılıkla mücadelemizi sürdüreceğimizi belirtiyoruz. Son yüz yılın canlı tanığı ve hafızası da olan değerli Tarık Ziya Ekinci’yi asla unutmayacağız. Nur içinde yatsın.”

Kaynak:Artı Gerçek 

Editör: şilan