Gazete Emek- DEM Parti Yerel Yönetimler Kurulu, 3-4 Ağustos 2024’te Van’da gerçekleştirilen "Demokratik Yerel Yönetimler Çalıştayı"nın sonuç bildirgesini açıkladı.

Halkların yere seçimlerde AKP-MHP iktidarının talana ve ranta dayalı yönetim anlayışına geçit vermediği belirtilen bildirgede, "Bu seçimler bizlerin üçüncü yol siyasetinin önemini ve kıymetini bir kez daha göstermiştir. Üçüncü yol siyasetimizi yerel yönetimlerden başlayarak büyütmenin ve toplumsallaştırmanın uğraşı ve çabası içerisinde olacağız" denildi.

Kürt halkının diline, kültürüne, kimliğine yönelen inkarcı zihniyete karşı halkların dillerini, kültürlerini ve kimliklerini özgürce yaşayabilecekleri kentler için çalışmaların sürdürüleceği belirtilen bildirgede, "Kürt halkının uzun yıllardır saldırı altında olan kendini yönetme talebine sahip çıkacak, kazanımları koruyarak büyütmenin çabası içerisinde olacağız. Kentlerimizi talan eden, tahrip eden bu zihniyete karşı yeniden inşanın öncüsü olacağız. Kayyım siyasetini ve temsilcilerini bu topraklardan gönderene kadar mücadelemize devam edeceğimizin sözünü bir kez daha yineliyoruz. Bu gaspçı zihniyete karşı 'Kentimizi de Kendimizi de Bizler Yöneteceğiz' şiarımızla her alanda var olacağız." ifadelerine yer verildi.

"EŞ BAŞKANLIK MODELİNDEN VAZGEÇMEYECEĞİZ"
Eş başkanlık modeli ve eşit temsiliyetin hedef alınmasına karşı modelin yasallaştırılması çabasının sürdürüleceği ifade edine bildirgede, "Eş başkanlık modeli ve demokratik yerel yönetimlerde eşit temsiliyet bizler için vazgeçilmezdir." diye belirtildi.

"YEREL DEMOKRASİYİ GELİŞTİRECEĞİZ"
İktidarın seçimlerde kaybettiği belediyeleri merkezi iktidar gücü aracılığıyla işlevsiz kılma, yetkilerini daraltma, ekonomik imkanlarını engelleme yaklaşımı içinde olduğu kaydedilen bildirgede "Yerel yönetimler alanı halkın kendini yönetme alanıdır. Bu bağlamda belediyeler de halkın evidir. Halkın evleri olan belediyelerimizi demokratik, ekolojik ve kadın özgürlükçü anlayışımızla yönetmeye devam edeceğiz. Yerel demokrasinin geliştiği ve siyasetin toplumsallaştığı kentler yaratacağız. Bu bilinç ve kararlılıkla 'Örgütlü Toplumla Demokratik Yerel Yönetimlere' ulaşacağız" denildi.

Kaynak: MA 

Narin Güran soruşturmasında ilk itiraf amca ile ilgili geldi Narin Güran soruşturmasında ilk itiraf amca ile ilgili geldi

Editör: şilan