Demirtaş'tan çağrı metni: İstanbul Sözleşmesi yeniden imzalanmalı Demirtaş'tan çağrı metni: İstanbul Sözleşmesi yeniden imzalanmalı

Gazete Emek - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, grup toplantısında Abdullah Öcalan’a ikinci kez ‘örgütü tasfiye et’ çağrısı yaptı. Bahçeli, ‘Örgütü tasfiye etsin, eve çıkış ile ilgili yasal düzenleme yapılır, gelir DEM Parti grubunda örgütü tasfiye ettiğini açıklar” dedi.

Bahçeli, "Tecridi kaldırılırsa gelsin TBMM'de DEM Parti Grup Toplantısı'nda konuşsun, terörün tamamen bittiğini ve örgütün lağvedildiğini haykırsın" dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM'deki grup toplantısında konuşuyor.

PKK lideri Abdullah Öcalan ile ilgili bir çağrı daha yapan Bahçeli, şöyle söyledi:

Şayet terörist başının tecridi kaldırılırsa gelsin TBMM'de DEM Parti grup toplantısında konuşsun. Terörün tamamen bittiğini ve örgütün lağvedildiğini açıklasın. Bu dirayet ve kararlılığı gösterirse umut hakkıının kullanımıyla ilgili yasal düzenleme yapılması ve bununda yararlanmasının önü de ardına kadar açılsın. Ne Kandil ne Edirne, adres İmralı'dan DEM'e uzansun, bu ağır ve tarihi terör sorunu ülke gündeminden tamamen çıkarılsın. Hodri meydan, buna varız.

Türk milleti bölücü terörle yaşamaya mecbur değildir.

Editör: Bekir GÜNEŞ