Gazete Emek- Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin 31 Temmuz'da Tahran'ın kuzeyindeki Devrim Muhafızları konukevinde nasıl öldürüldüğüyle ilgili iddialar propaganda savaşına dönüşürken, nihayet İran'dan bir açıklama geldi.

İran Devrim Muhafızları, bugün yayımladığı açıklamada, Haniye'nin dışardan ateşlenen, havadan gelen ,7 kiloluk savaş başlığı taşıyan kısa menzilli bir cisimle (roket/füze) öldürüldüğünü, bunun Haniye'nin odasının dışında büyük bir patlamaya neden olduğunu söyledi.

'UYGUN ZAMAN, YER VE ŞEKİLDE İNTİKAM'
Hamas siyasi liderine suikastın "suçlu ABD hükümetinin desteğiyle maceracı ve terörist Siyonist rejim tarafından tasarlandığı ve gerçekleştirildiği" vurgulanan açıklamada, "Tahran'ın intikamının ağır olacağı ve uygun zamanda, yerde ve şekilde alınacağı" dile getirildi.

BATI'DA İSRAİL'E YAKIN MEDYA NE İDDİA ETTİ?

Açıklama, Batı'da İsrail'e yakın medyanın spekülasyonlarının ardından geldi. 1 Ağustos'ta ABD'nin The New York Times (NYT) gazetesi, Haniye'nin kaldığı Devrim Muhafızları konukevine iki ay önce yerleştirilen sofistike bombanın uzaktan kumandayla patlatıldığını iddia etti. Bugün Britanya'nın The Telegraph gazetesi, İsrail dış istihbarat teşkilatı Mossad için çalışan Devrim Muhafızları'nın güvenlik ajanlarının üç ayrı odaya patlayıcı yerleştirdiğini, sonra ülke dışına çıkıp oradan patlattığını ortaya attı.

İRANLI KAYNAK: İSRAİL'İN PSİKOLOJİK OPERASYONU

İran’da olağanüstü saatler! İsrail teyakkuza geçti İran’da olağanüstü saatler! İsrail teyakkuza geçti

İran haber ajansı Tesnim'e NYT'nin iddiası hakkında konuşan "bilgili bir kaynak", haberin "Siyonistlerin psikolojik operasyonları kapsamında yalanlarla dolu olduğunu, hiçbir haber ve bilgi değeri taşımadığını" söyledi.

'KAFA KARIŞTIRAN İDDİALARLA TERÖR EYLEMİNİ TAMAMLADILAR'

NYT haberini yazanlardan birinin "Siyonist rejimin güvenlik güçlerinden Ronen Bergman" olduğunu dile getiren "bilgi sahibi kaynak", "Haberi hazırlayanların kimliği bile bunun ne denli önemsiz olduğunu gösteriyor" diyerek ekledi:
"Siyonist rejim, önemli bir kırmızı çizgiyi aşarak vahşi ve korkakça bir suikast gerçekleştirdi. Kendi propagandasını derhal medyaya yansıtarak insanların ve uzmanların kafasını karıştıran yalanlar yayımlatıp terör eylemini tamamladı."

'HERHANGİ BİR BOMBA PATLAMASI SÖZKONUSU DEĞİL'

Kaynak, "suikastın tüm ayrıntıları ve boyutlarının titizlikle araştırılıp önemli bilgilerin elde edildiğini, ancak şehidin naaşı ve kaza mahallinin durumu gibi en belirgin incelemelerin sonucunda herhangi bir bomba patlamasının söz konusu olmadığının net şekilde ortaya çıktığını" anlattı.

'İNSAN ETKENİ VE BOMBA YERLEŞTİRME YOK'

Buna göre "Yapılan incelemelerdeki son bulgular, SİHA veya başka bir taşıyıcı tarafından taşınan bir merminin binaya girerek patlamaya yol açtığını gösterdi. Dolayısıyla bu suikastta insan etkeni ve bomba yerleştirme gibi bir durum sözkonusu değil. Aksine yeni bir suikast teknolojisi kullanıldı." 


Kaynak: Artı Gerçek 

Editör: şilan