EMEK HABERLERİ

Direnişteki Akcanlar işçileri boykot başlattı: 'Otellerde sefa fabrikada cefa'

Hakları için 32 gündür direnen Akcanlar Tekstil işçileri, işverene ait Divan Otel ve Grand Otel’e yönelik, sosyal medyada boykot kampanyası başlattı.

Abone Ol

Gazete Emek- işçilerinin yedili çalışma sistemi dayatmasına, vergi kesintilerine ve kötü çalışma koşullarına karşı başlattığı direniş 32. gününde devam etti. İşçilerin örgütlü oldukları Birleşik Tekstil Dokuma ve Deri İşçileri Sendikası (BİRTEK SEN) işverene ait Divan Otel ve Grand Otel'e yönelik sosyal medyada boykot kampanyası başlattı.

SOSYAL MEDYADA BOYKOT EYLEMİ

#OteldeSefaFabrikadaCefa #AkcanlarİşçisiHakkınıAlacak etiketiyle X sosyal medya platformundan başlatılan boykot eylemine EMEP Antep Milletvekili Sevda Karaca, EMEP Genel Başkan Yardımcıları Levent Tüzel ve Arzu Erkan, DEM Parti PM Üyesi Mehmet Bozgeyik, DİSK Sosyal İş, DİSK Limiter İş, Umut Sen, Türkiye İşçi Partisi (TİP), yazar Seray Şahiner ve çok sayıda X kullanıcısı destek verdi.

'İŞÇİLERİN SESİNE SES OLUN'

BİRTEK SEN'den yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Dayatılan kölelik koşullarına itiraz ettikleri için, yıllardır çalıştıkları, emek verdikleri işyerinden tazminatsız işten atılan #AkcanlarTekstil işçileri 32 gündür direniyor. Akcanlar işçisi sadece hakkını istiyor. İşçilere artık ve kokmuş yemeklerin gönderildiği, işçilerin önünde darp edilerek ters kelepçeyle gözaltına alındığı, Akcanlar patronuna ait Gaziantep Divan Otel ve Grand Hotel’e yönelik sosyal medya kampanyasına siz de destek olun. İşçilerin boğulmak istenen sesine ses olun. Akcanlar işçisi hakkını alacak"

POLİS MÜDAHALESİNDE BİR İŞÇİNİN DİKİŞLERİ PATLAMIŞTI

Antep 5'inci Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) üretim yapan Akcanlar Tekstil fabrikası işçileri, vergi kesintilerine ve işveren tarafından kısa süre önce getirilen yedili çalışma sistemine karşı 17 Ağustos günü iş bırakma eylemine giderek üretimi durdurmuştu. Bunun üzerine işveren, iş bırakan 90 işçiyi önce kod 46, daha sonra da işsizlik maaşı almamaları için kod 22'yle işten çıkarmıştı.

28 Ağustos'ta işveren ait Divan Otel önünde eylem yapmak isteyen 31 işçi, BİRTEK SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen ve Sendika Örgütlenme uzmanı Mazlum Ayçiçek ile birlikte gözaltına alınmış ve gece saatlerinde serbest bırakılmıştı. Müdahale sırasında yere yatırılan ve ters kelepçeyle gözaltına alınan işçi Baturay Büyükkızıldağ'ın ise dikişleri patlamıştı.

7 Eylül'de kent merkezinde, 13 Eylül'de ise Başpınar OSB'de aileleri ile birlikte eylem yapan işçiler, dün de (16 Eylül) direnişteki Fernas işçileri ile birlikte Ankara’da, Çalışma Bakanlığı'nın önünde eylem yapmıştı.



 

Kaynak: Artı Gerçek