Gazete Emek- DİSK BASIN-İŞ, Geçtiğimiz günlerde TV100’ün sahibi iş insanı Necat Gülseven tarafından satın alınan ve Genel Yayın Yönetmenliği görevine Seyhan Avşar’ın getirildiği Gerçek Gündem haber sitesindeki sendikal baskılar ve işten çıkarmalara dair açıklama yaptı.

Manisa’da iş cinayeti Manisa’da iş cinayeti

Türkiye Basın Yayın Matbaa Çalışanları Sendikası tarafından yapılan açıklamaya göre, site bünyesinde çalışan 5 basın emekçisinin işine son verildi, 2 gazeteci ise istifaya zorlandı.

Sendika, Seyhan Avşar’ın göreve geldikten kısa bir süre sonra çalışanlara yönelik "Burada sendikal örgütlenmeye girişeni kovarım" sözleriyle sendikal faaliyetler nedeniyle çalışanları tehdit ettiği belirtti. Açıklamada, Gerçek Gündem’de çalışanların kazanılmış haklarının ellerinden alınmaya başlandığı ve hukuksuz uygulamalara karşı çıkan gazetecilerin çeşitli bahanelerle işten çıkarıldığı belirtildi. Sendika açıklamasında, işçilerin mesai saatlerinin artırıldığı, 5 gün olan çalışma süresinin 6 güne çıkarıldığı ve bazı çalışanların izinsiz 7 gün çalışmaya zorlandığı vurgulandı.

Çalışanlara yönelik baskı ve mobbing uygulandığı açıklamada şunlar ifade edildi:

"Avşar tarafından çalışanlara yönelik baskı ve mobbing uygulandığı, haber editörlerine haber giriş sayısı konusunda baskı yapıldığı, yayın politikasının değiştirilerek iktidara yakın bazı isimler hakkındaki haberlerin yapılmasının yasaklandığı ve Avşar’ın kadın çalışanların kıyafetlerine yönelik cinsiyetçi ifadeler kullandığı da üyelerimiz tarafından sendikamıza bildirilmiştir.

Gerçek Gündem yönetimine ve Seyhan Avşar’a sendikal örgütlenmenin Anayasa tarafından korunan bir hak olduğunu hatırlatıyoruz. Gerçek Gündem yönetimini kınıyor, işten çıkarılan emekçilerin yanında olduğumuzu ve her türlü hukuki desteğe hazır olduğumuzu bildiriyoruz." 



 

Kaynak: Artı Gerçek 

Editör: şilan