Gazete Emek- DİSK, “Gelirde ve vergide adalet” kapsamında başlattığı eylemlere devam ediyor. Yapılan açıklamalarda, “Biz sustukça, adaletsizlik büyüyor; cebimize, ekmeğimize, haklarımıza daha fazla el uzatıyorlar. Artık hep birlikte mücadeleyi büyütme zamanı” denildi.

İZMİR

DİSK’e bağlı sendikaların İzmir şubeleri Konak SGK önünde bir araya geldi. “Vergi yüzsüzleri nerede?​”, “Geçinemiyoruz”, “Vergi şampiyonu işçiler haklarını istiyor” yazılı dövizlerin taşındığı açıklamada basın metini DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı okudu. Artan vergilere dikkat çeken Sarı, İzmir’de bir günlük iş bırakma eylemi planladıkların söyleyerek, herkesi eyleme destek vermeye çağırdı.

“BİZDEN ALIP PATRONA VERİYORLAR”

Sarı, “Durmak bilmeyen zamların ve adaletsiz vergilerin yükü altında eziliyoruz. İşçiler, emekçiler ve emekliler yaşam savaşı verirken, birileri servetine servet katıyor. Bizden alıp patronlara veriyorlar, yoksulun cebinden zenginin kasasına kaynak aktarıyorlar. Halkın sofrasından çalıp, sermayenin banka hesaplarını büyütüyorlar” dedi.

ORTAK MÜCADELE ÇAĞRISI

“Biz sustukça, adaletsizlik büyüyor; cebimize, ekmeğimize, haklarımıza daha fazla el uzatıyorlar. Artık tek başına yaşam savaşı vermenin değil, hep birlikte adalet mücadelesini büyütmenin zamanıdır” diyen Sarı, gelirde, vergide, ülkede adalet için ortak mücadele çağrısında bulundu. Asgari ücret başta olmak üzere tüm ücretlerin arttırılmasını talep eden Sarı, “En düşük emekli aylığının en az asgari ücret düzeyine yükseltilmesini ve tüm emekli aylıklarının aynı oranda artırılmasını talep ediyoruz” diye ekledi. 

Polonez işçileri ters kelepçe ile gözaltına alındı Polonez işçileri ters kelepçe ile gözaltına alındı

DİSK'in ülke genelinde aldığı karar doğrultusunda Aydın Atatürk Kent Meydanı'nda "Artık yeter, geçinemiyoruz" başlıklı basın açıklaması yapıldı. Açıklamaya Genel-İş, Birleşik Metal-İş ve Emekli Sen ile Aydın Emek ve Demokrasi Güçleri'nin bileşenleri katıldı.

Basın açıklamasını okuyan Genel-İş Aydın Şube Başkanı Sibel Özhan, işçi ve emekçilerin bitmek bilmeyen zamların ve adaletsiz vergilerin yükü altında ezildiklerini dile getirerek, "İşçiler, emekçiler ve emekliler yaşam savaşı verirken, birileri servetine servet katıyor.Bizden alıp patronlara veriyorlar, yoksulun cebinden zenginin kasasınakaynak aktarıyorlar" dedi.

“ÇALIŞIP ÜRETEN BİZ GEÇİNEMEYEN BİZ”

Ülkenin tüm değerlerini ve güzelliklerini üretenler olarak bu adaletsizliği hak etmediklerini dile getiren Özhan, "İşçinin patronundan fazla vergi verdiği bir ülke haline geldik. İktidar, kamu kaynaklarını bir avuç sermayeye aktarırken; vergi afları ve teşviklerle onlarınservetine servet katarken, bizim emeğimiz, hakkımız, alın terimiz hiçe sayılıyor" dedi.Özhan kendilerinin çalışıp, üretip, vergi verdiğini ama yine kendilerinin açlıkla, yoksullukla karşı karşıya kaldığını dile getirerek, "Artık tek başına yaşam savaşı vermenin değil, hep birlikte adalet mücadelesini büyütmenin zamanıdır" dedi. Yapılacak bölgeselmitinglere kitlesel katılım çağrısı yaptı.




 

Kaynak: Evrensel

Editör: şilan