Gazete Emek- Diyarbakır'ın Bağlar ilçesi Tavşantepe Mahallesi'nde kaybolduktan 19 gün sonra ölü bulunan sekiz yaşındaki Narin Güran cinayetine dair Diyarbakır Adli Tıp Kurumu tarafından hazırlanan raporun ayrıntıları ortaya çıktı.

Adli Tıp 1'inci İhtisas Kurulu, adli belgeler ile otopsi raporunu değerlendirerek hazırladığı raporu Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdi.

Tülay Hatimoğulları: AKP bu ülkenin başına gelen en büyük felaket Tülay Hatimoğulları: AKP bu ülkenin başına gelen en büyük felaket

Raporda, "mevcut verilerle Narin Güran'ın cinsel saldırıya maruz kalıp kalmadığı hususunda tıbben değerlendirme yapılamadığı" belirtildi. Ölümün, kaybolduğu gün (21 Ağustos) meydana geldiği kaydedildi.

BOĞARAK ÖLDÜRMÜŞLER

Sol diz altından bacağın kopmasına neden olan travmanın, ölüm sonrası hayvanlar tarafından oluşturulmuş nitelikte olduğu aktarılan raporda, "Çocuğun ölümünün ağız burun kapanması ve boyuna bası sonucu oksijensiz bırakılmasına bağlı meydana gelmiş olduğu, oy birliğiyle mütalaa edilmiştir" ifadesine yer verildi.

NAHİT EREN, NARİN'İN ÖLÜMÜYLE İLGİLİ ATK RAPORUNUN DETAYLARINI PAYLAŞTI

Diyarbakır Baro Başkanı Nahit Eren de Narin Güran'ın ölümüyle ilgili ATK raporunun detaylarını paylaştı.

Eren'in sosyal medya hesabından paylaştığı tespitler şöyle:

1-Mevcut verilerle çocuğun cinsel saldırıya maruz kalıp kalmadığı hususunda değerlendirme yapılamadığı,

2-Mevcut verilerle çocuğun zehirlenerek öldüğünün tıbbi delillerinin bulunmadığı,

3-Ölümün 21.08.2024 tarihinde meydana geldiği,

4-Sol diz altında bacağın kopmasına neden olan travmanın ölüm sonrası hayvanlar tarafından gerçekleştirildiği,

5-Otopsiside alt ve üst çenede bazı dişlerin yerinde olmadığı, bir kısmının torba içerisinde bulunduğu, mevcut dişlerinde yerlerinde kolayca ayrıldıkları tespit edilmiştir,

6-Ölüm sebebi “ağız ve burun kapanması ve boyuna bası sonucu oksijensiz bırakılmasına bağlı meydana geldiği” belirtilmiştir. Otopsi sürecindeki gözlemlerimizle zaman zaman kamuoyunda oluşan yanlış algıları düzeltmek adına yaptığımız açıklamalar iş bu raporlarda doğrulanmıştır. Bir kez daha gerçek adaletin sağlanması, fail veya faillerin tespiti, yargılanması ve cezalandırılması için soruşturma sürecini titizlikle takip etmeye devam edeceğiz."





 

Kaynak: Artı Gerçek 

Editör: şilan