DEM Parti Eş Genel Başkanları, Selahattin Demirtaş'ı ziyaret etti DEM Parti Eş Genel Başkanları, Selahattin Demirtaş'ı ziyaret etti

Gazete Emek- Riha'nın Pirsûs (Suruç) ilçesinde 14 Haziran 2018’de AKP eski milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınlarının saldırısında babası Hacı Esvet Şenyaşar ile ağabeyleri Celal ve Adil Şenyaşar'ı kaybeden, saldırıdan 3 gün sonra ağır yaralı halde tutuklanan Fadıl Şenyaşar, tahlil edildi. Şenyaşar'ın tahliyesi evraklarda yanlışlık yapıldığı gerekçesi ile geç saatlerde yapıldı. Cezaevi idaresi Şenyaşar'ın başka dosyadan tutuklu olduğunu iddia ederek tahliye işlemlerini başlatmak istemedi. Avukatların girişimi ile Şenyaşar'ın başka dosyadan tutuklu olmadığı kanıtlanmasın üzerine tahliye işlemeleri başlatıldı. 

‘MÜCADELEMİZİN KARŞILIĞINI ALDIK’

Diyarbakır 2 Nolu T Tipi Kapalı Cezaevi'nden tahliye olan Şenyaşar'ı annesi Emine Şenyaşar, ağabeyi ve Halkların Eşitlik ve Demokrasi Parti (DEM Parti) Riha Milletvekili Ferit Şenyaşar'ın yanı sıra çok sayıda kişi karşıladı. Karşılama esnasında Emine Şenyaşar oğluna uzun uzun sarılarak gözyaşı döktü. Karşılama sonrası konuşan DEM Parti Riha Milletvekili Ferit Şenyaşar, "6 yıl 4 aydır bu anı bekliyoruz. Tarafsız bir yargı olsaydı kardeşim bir ay içerde kalmazdı. Annem 6 yıl 4 aydır mücadele ediyor. Annenin mücadelesi ile kardeşim dışarıda. Yargı sistemi annemin mücadelesi karşısında aciz kalmıştır. Annem evde oturacak ama hukuki mücadelemiz devam edecek. Kardeşim gibi tutuklu olan binlerce insan var. Siyasi tutsaklar haksız yere içerse. Mücadelemiz onlar için de sürecek. Annemin mücadelesi adalet isteyen herkese ışık olmuştur. Bugün mücadelemizin karşılığını aldık" ifadelerini kullandı. 

Tahliye olan Fadıl Şenyaşar ise "Annemin göz yaşı dökmesine neden olan hiçkimseye hakkımızı helal etmiyoruz. Mücademiz kaldığı yerden devam edecek. Bugüne kadar yanımızda olan herkese teşekkür ederiz" diye konuştu. Aile ardından Pirsûs'a (Suruç) doğru yola çıktı. 




 

Kaynak: MA 

Editör: şilan