Gazete Emek- Türkiye İşçi Partisi(TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde haftalık basın toplantısında konuştu.

Erkan Baş, 2024 Yerel Seçimleri’nden birinci parti çıkan CHP’nin Genel Başkanı Özgür Özelle görüştükten sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın söylediği “siyasette yumuşama dönemi” sözlerini değerlendirdi.
Baş, İstanbul’daki 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde Taksim Meydanı’nın yasaklanması ve Şaraçhane’de gözaltına alınan yurttaşları hatırlatarak gazetelerde ve televizyonlarda AKP’nin baskıcı politikaları hala devam etmiyormuş gibi davranıldığını söyledi.

Baş şu ifadeleri kullandı:

Ruşen Çakır yazdı: Selahattin Demirtaş’tan niçin ödleri kopuyor? Ruşen Çakır yazdı: Selahattin Demirtaş’tan niçin ödleri kopuyor?

“İçinden geçtiğimiz günlerde siyasal literatürümüzde yeni giren ya da yeniden güncellenen kimi kavramlar var. Kimileri yumuşama diyor, kimileri sözde normalleşme diyor. Biz siyasette hem mücadelenin hem müzakerenin bir yeri olduğunu kuşkusuz kabul ediyoruz. Ancak, iktidarın tümüyle haksız olduğu, tümüyle hukuksuz uygulamaları birer pazarlık konusu olarak kamuoyunun önüne çıkartılmaya çalışılıyorsa, üstelik insanların bundan mutlu olması gerektiği anlatılıyorsa buna dair de söyleyecek bir çift sözümüzün olması gerekiyor. Yani öyle günlerden geçiyoruz ki, gazetelere ve televizyonlara baktığımızda inanın hayretler içinde kalıyoruz. Sanki 22 yıldır adım adım örülen, ilmek ilmek işlenen Saray rejiminin bu baskısı, zulmü altında yaşamıyormuşuz, bunların hiçbiri bu ülkede yaşanmamış, hala devam etmiyormuş gibi davranılıyor. Bakın televizyonlarda dört bir yandan yumuşama, normalleşme söylemleri geliştirilirken ben Çağlayan Adliyesi’nde 1 Mayıs günü evleri basılarak gözaltına alınan arkadaşların hakim karşısına çıktıkları sırada yanlarındaydım.”

Kaynak: Duvar 

Editör: şilan