Türkçe bilmeyen hasta muayene edilmedi Türkçe bilmeyen hasta muayene edilmedi

Gazete Emek- Fenerbahçe Kongre Üyesi Kürt İş İnsanı Arda İlaldı'nın Memleket Partisi lideri Muharrem İnce'ye yönelik yaptığı "Kürdistan'a bekleriz" paylaşımı nedeniyle sevk edildiği Disiplin Kurulu, herhangi bir ceza verilmesine yer olmadığına oy birliği ile karar verdi.

Euro 2024 karşılaşmalarında Türkiye Milli Takımı, Portekiz Milli Takımı’na 3-0 yenilmiş, HDP’li eski milletvekili Ferhat Encü, “Bijî Portekiz- Yaşa Portekiz” şeklinde bir paylaşımda bulunmuştu.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce de Encü’ye X hesabı üzerindeki paylaşımını alıntılayarak, “Sen vatansızsın, sen ahlaksızsın” diyerek hakaret etmişti.

İstanbul’da yaşayan Fenerbahçe Kongre Üyesi iş adamı Arda İlaldı ise İnce’nin söz konusu paylaşımını alıntılayarak, “Seni Kürdistan’a bekleriz” ifadelerini kullanmıştı.

 İlaldı, “Kürdistan’a bekleriz” paylaşımı nedeniyle ihraç için disiplin kuruluna sevk edilmişti.

'KÜRT HALKININ DEĞERLERİNE SAYGI DUYDUKLARI İÇİN...'

Arda İlaldı karara ilişkin sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı, Ali Koç ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti.  

İlaldı'nın paylaşımı şöyle:

"Fenerbahçe S.K disiplin kuruluna sevkim hakkında;

Hayatımı Kürt Halkının değerlerine sahip çıkmaya adadığım ve dillendirmekten hiç bir zaman çekinmediğim için bir takım ayrımcı/ırkçı kişiler tarafından yoğun bir şekilde kulüpten ihracım için başvuru yapılmıştı. Kongre Üyesi olduğum Fenerbahçe S.K’da Disiplin Kurulu tarafından herhangi bir ceza verilmesine yer olmadığına OY BİRLİĞİ ile karar verilmiştir. Başta Kulüp Başkanımız Ali Koç’a, beraberinde ki Yönetim Kuruluna ve Disiplin Kurulu üyelerine adil ve Kürt Halkının değerlerine saygılı oldukları için teşekkür ederim."



 

Kaynak: Duvar 

Editör: şilan