Gazete Emek- Sarar ile Hak-İş Konfederasyonu'na bağlı Öz Büro-İş arasında 20 Mart’ta başlayan yeni dönem toplu iş sözleşmesi görüşmeleri 8. ayında ücret maddelerinde anlaşma sağlanamaması nedeniyle grev kararıyla sonuçlanmıştı. 400 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesinde sendika, birinci 6 ay asgari ücret artı yüzde 15, ikinci 6 ayda asgari ücret artı yüzde 20 talep etmişti. Her gün yeni bir mağazada grev pankartı asan sendika Armada AVM’de bulunan mağaza önünde açıklamada bulunarak pankart astı İşçiler mağaza önünde halay çekip, alkış tuttu.

Yapılan açıklamada konuşan Öz Büro-İş Genel Başkanı Baki Gülbaba, “21 gün değil 21 ay da sürse emekten gelen gücümüzle, sendikacılık ruhumuzla, haklılığımıza olan sarsılmaz inancımızla bu grevi artırarak devam edeceğiz. Toplu sözleşmeyi imzalamak istiyoruz. Benim bankanın bana verdiği promosyonuna bile el koyacak kadar benden uzaklaşmış, emeğimi yok sayan bir anlayışla bu TİS’i imzalamanızı istemiyoruz dediler. Biz de işverene bunu söyledik. Arkadaşlarımız böyle düşünüyor, biz de böyle düşünüyoruz. Taleplerimiz için tamam dediler. Şartları size gönderiyoruz dediler ama hala gelmedi. Sarar çalışanları haklıdır. Emek var olduğu için varsınız. O paraları siz, bizim sayemizde kazanıyorsunuz. Artık yeter. Sarar’ın yetkililerine sesleniyoruz. Lütfen bu grevin bir an önce bitmesi için sorumlu davranın, bizi masaya davet edin, karşılıklı anlaşmayla imzalayalım” dedi. 



 

Fernas işçilerinin eylemi: Gözaltına alınıp serbest bırakılan işçiler dün gece tekrar şirketin önüne geldi Fernas işçilerinin eylemi: Gözaltına alınıp serbest bırakılan işçiler dün gece tekrar şirketin önüne geldi

Kaynak: Evrensel

Editör: şilan