Gazete Emek- Haber-Sen, posta emekçilerinin yaşadığı hak ihlallerine ilişkin açıklamada bulundu. Haber-Sen Ankara 2 No’lu Şube Başkanı Yaşar Polat, güvencesiz ve kuralsız çalıştırmanın kamunun bütün alanlarında hâkim çalışma biçimi haline geldiğini vurguladı. Polat, “Her geçen gün alım gücü düşen PTT emekçilerinin maaşlarına ek zam yapılmalı, ücretler yoksulluk sınırının üstüne çıkarılmalıdır. Nüfus ve yüz ölçümü dikkate alınarak yeterli sayıda güvenceli ve kadrolu personel alımı yapılmalıdır” dedi.

Direnişteki Akcanlar işçileri boykot başlattı: 'Otellerde sefa fabrikada cefa' Direnişteki Akcanlar işçileri boykot başlattı: 'Otellerde sefa fabrikada cefa'

Çankaya Posta Dağıtım Merkezi Müdürlüğü önünde yapılan açıklamada konuşan Haber-Sen Ankara 2 No’lu Şube Başkanı Yaşar Polat, her geçen gün işçi ve emekçilerin yoksullaşırken, sermayedarların servetlerine servet kattığını belirtti. Polat, “Bütçenin yüzde 70’i dolaylı vergilerden oluşmaktadır. Çok kazanandan çok, az kazandan az vergi alınarak vergide adalet sağlanmalıdır. AKP iktidara geldiği 2002 yıllında işçi ve emekçilerin bütçedeki payı yüzde 34 iken, 2024 yılı bütçesinde bu oran yüzde 28’ e gerilemiştir. Güvencesiz ve kuralsız çalıştırma, esnek çalıştırma, performansa dayalı çalıştırma, sözleşmeli çalıştırma kamunun bütün alanlarında hâkim çalışma biçimi haline gelmiştir” dedi.

"ÜCRETLER YOKSULLUK SINIRI ÜZERİNE ÇIKARILMALI"

Polat posta emekçilerinin taleplerini şöyle sıraladı: “ İHS’li çalışmaya son verilmeli, İHS’li emekçiler kadroya geçirilmelidir. Performans esnek çalışmaya derhal son verilmelidir. Her geçen gün alım gücü düşen PTT emekçilerinin maaşlarına ek zam yapılmalı, ücretler yoksulluk sınırının üstüne çıkarılmalıdır. İnsanca bir yaşam için PTT emekçilerine skala ayarlaması yapılmalıdır. PTT Yönetimi keyfi olarak emekçilerin talebi dışında iş yeri ve cihet değişikliği yapmamalıdır. Nüfus ve yüz ölçümü dikkate alınarak yeterli sayıda güvenceli ve kadrolu personel alımı yapılmalıdır. Liyakatsiz atamalara son verilmelidir.”





 

Kaynak: Evrensel 

Editör: şilan