Gazete Emek-Cumhur İttifakı'nda Hizbullah terör örgütüne yakınlığıyla bilinen HÜDA PAR rahatsızlığı sürüyor. Gazeteci Murat Ağırel, Halk TV'de Şule Aydın'ın sunduğu Haber Masası programına katıldı. Ağırel, HÜDA PAR'ın ittifakta yer almasına rağmen neden istenmediğini aktardı.
AKP ve Cumhur'un diğer ortaklarının en başından bu yana HÜDA PAR rahatsızlığını sürekli dile getirdiğini ifade eden Ağırel, özellikle son dönemde partinin yetkilileri tarafından yapılan açıklamaların tepkileri en üst boyuta taşıdığını kaydetti.
HÜDA PAR'ın söylemleri
Ağırel, "HÜDA PAR dediğimiz oluşum 'Biz Türk bayrağına karşıyız. Anayasa'daki 4 maddenin değiştirilemez kısmına karşıyız' diyor. Cumhuriyet, başkent, yönetim şeklimiz tanımlanıyor bu 4 maddede. Aynı zamanda Doğu Anadolu Bölgesi'ne Kürdistan deme cüretini gösteriyor" dedi.
Bu söylemlerin Cumhur'daki rahatsızlığı artırdığını dile getiren Ağırel, Zekeriya Yapıcıoğlu'nun Misakı Milli sınırlarına dair de açıklamalarına dikkat çekti.
"Rahatsızlıklarını dile getirmişti"
Ağırel, şunları anlattı:
"Bu rahatsızlık yeni değil. Mustafa Destici 'Biz kesinlikle yan yana gelmeyiz' dedi. AKP içerisindeki bazı keskin isimler rahatsızlığını dile getirmişti. Ama gerçeklerin üzeri örtülemiyor. HÜDA PAR dediğimiz oluşum, daha öncesinde dernekleşme süreci Hizbullah'ın yaptığı canice katliamların sonunda HÜDA PAR'ın oluştuğu kaynaklarda duruyor.
Irak yönetimiyle birlikte yaptığı toplantıda sarf ettiği sözler var Zekeriya Yapıcıoğlu'nun. 'Ne yazık ki Irak-İran-Suriye; özellikle Irak ile Türkiye'nin birleşimindeki Kürtleri ayıran sınır burada yaşayan halklar tarafından çizilmedi' diyor. Yani Misakı Milli sınırının başkaları tarafından çizildiğini bundan duyduğu rahatsızlığını dile getiriyor."
"Seçmen endişeli"
"HÜDA PAR Türkiye Cumhuriyeti'ni var eden tüm değerlere karşı olduğun hiçbir zaman saklamıyor" diyen Ağırel, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Hangi motivasyonla AK Parti bu oluşumu ittifaka dahil etti tartışmak gerekiyor. Diğer partilerin içerisinde daha önce tüm öngörüleri boşa çıkmış, 'yetmez ama evet' diyerek destek veren birçok isim siyaset sahnesine geri döndü. Seçmen hangi parti ya da ittifak kazanırsa kazansın türkiye'nin 2010'lu yıllara döneceği endişesini taşıyor.
HÜDA PAR TBMM'de yemin törenini yapmayacağının altını çizdi. 'Köprü geçilsin de biz ondan sonra bakacağız' anlamını taşıyor aslında. 'Hizbullaha terör örgütü demem' dedi. Türk bayrağı için 'Türkiye bayrağı olursa sorun yaşamayız' dedi. Küçük yaştaki evliliklerle ilgili 'kime göre çocuk neye göre çocuk' açıklamasını yaptı. Bunlar üst üste geldiğinde dolayısıyla kendi seçmeni dahil çok büyük etki yaratıyor."
Kaynak: halktv