Gazete Emek- Resmi olmayan sonuçlara göre 7 bin 219 oy alarak Değişim için Avukatlar Grubu'nun adayı olarak İstanbul Barosu seçimini kazanan Av. İbrahim Özden Kaboğlu, teşekkür konuşması yaptı.

Sonuçların açıklanmasının ardından konuşan Kaboğlu, “Sonuçlar İstanbul Barosunun kazandığını gösteriyor. İstanbul Barosunun kazanması hukukun kazanması anlamına geliyor. Öncelikle bütün adayları kutluyorum. Uygar bir biçimde yarıştık. Hukukçu haysiyetine yakışır bir biçimde yarıştık ve sonuçlar yine sandıktan çıktı. Şimdi bu açıdan kuşkusuz, Değişim için Grubu kazanmış olsa da aslında bütün gruplar kazandı. Çünkü biz sürekli hukuka vurgu yaptık. Hukuku etkili kılmak için yola çıktık.” dedi.

'Yenidoğan çetesi' üyelerinin ifadeleri ortaya çıktı: 'Bebek tüccarlığı yapıyordu' 'Yenidoğan çetesi' üyelerinin ifadeleri ortaya çıktı: 'Bebek tüccarlığı yapıyordu'

Kaboğlu, “Demokratik hukuk devleti için, insan haklarına dayanan laik ve demokratik cumhuriyet için yola çıktık. Sizler oylarınızla vaatlerimize oy verdiniz. Kolektif olarak katılımcı yöntemle yola çıktık. Kucaklayıcı bir yönetim kuracağımızı beyan ettik. Herkesi kucaklıyoruz" ifadelerini kullandı.

'Değişmez maddelere dokunulabilir'

Konuşmasında anayasa tartışmalarına da değinen Kaboğlu, Anayasanın değiştirilemez denilen ilk 4 maddesi için yeni bir tartışmaya zemin açacak açıklamada bulundu.

Kaboğlu: "Değişmez maddelere olumlu anlamda dokunulabilir. Tıpkı 1995'te yapıldığı gibi, 2020'de yapıldığı gibi, 1995'te ırkçı ibareler anayasadan çıkarıldı. 2001'de ise 14. maddede insan haklarına dayanan laik ve demokratik cumhuriyet kavramı konuldu, tanımı yapıldı."



 

Kaynak: Amidahaber

Editör: şilan