Gazete Emek- Tekgıda-İş Sendikasıya üye oldukları için atılan ve direnişlerinin 24. gününe giren Polonez işçileriyle dayanışma içerisinde olan İstanbul Tabip Odası, şirketin Borusan Lojistik içindeki işletmesinin önünden basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamada direnişi kırması amacıyla çalıştırılan yevmiyeci işçilerin gerekli sağlık muayeneleri ve eğitimlerinden geçirilmediği vurgusu yapılırken, “Polonez’de sendikal hakları için direnen işçilerin yanındayız” dedi.

İstanbul Tabip Odası adına açıklamayı okuyan Dr. Emrah Kırımlı, “İşçilerin Anayasa’nın 51. maddesi ile güvence altında olan sendikaya üye olma hakkının çiğnenmesini ve sendikal sebeplerle işten atılmalarını kınıyor, Polonez işçileri ile dayanışma içinde olduğumuzu belirtiyoruz” dedi.

“HİJYEN STANDARTLARINA UYMADAN ÜRETİM YAPILIYOR"
İşten atılan işçilerin yerine yevmiyeci olarak işe alınanların halk sağlığı açısından oluşturduğu tehlikeye dikkat çeken Kırımlı, “Attığı işçilerin yerine işi bilmeyen, deneyimsiz ve hijyen eğitimi almamış işçilerle üretim yapması halk sağlığını da tehdit etmektedir” diye ekledi.

Fernas maden işçilerine polis saldırısı: Gözaltılar var Fernas maden işçilerine polis saldırısı: Gözaltılar var

Polonez’in Borusan Lojistik’te kullandığı yedek depoyu ana deposu olarak kullandığı yönündeki iddiaların araştırılması gerektiğini söyleyen Kırımlı, “Deponun sevkiyat için ana depo olarak kullanıldığı ancak fabrikanın burayı resmî bir deposu olarak göstermediği için denetime gelen kurum ve firmaların burada bulunan tesise uğramadıkları şeklindedir. İstanbul Tabip Odası olarak bu iddiaları kamuoyu ile paylaşmayı ve önünde bulunduğumuz bu depolama tesisinin halk sağlığı açısından denetlenmesi talebini dile getirmeyi bir görev biliyoruz” şeklinde konuştu.

“TEK DERDİMİZ EVİMİZE AŞ GÖTÜRMEK”
Açıklamanın ardından fabrika önünde direnişi sürdüren işçileri ziyaret eden İstanbul Tabip Odası ve Esenyurt Dayanışması direnişi selamlarken, söz alan DEM Parti İstanbul Milletvekili Kezban Konukçu, “Ülkenin dört bir yanında çökme harekatı var. Emekçinin alın terine, köylünün alın terine çökmeye çalışıyorlar. Birileri daha zengin olsun diye” diye konuştu. Polonez işçisinin direnişini selamladıklarını ve birlikte olduklarını vurgulayan Konukçu, “Tek derdimiz evimize aş götürmek, geçinmeye çalışmak. Birileri giderek daha da zengin olurken biz bu haldeyiz” dedi.


Kaynak: Evrensel 

Editör: şilan