Gazete Emek- İstanbul Küçükçekmece'de seyir halindeki metrobüs kaza yaptı. 1 kişi hayatını kaybetti, 2'si ağır 38 kişinin yaralandı. 

Kazaya ilişkin soruşturma kapsamında, iki şoförün ve bir denetim amirinin gözaltına alındığı belirtildi.

Alınan bilgiye göre, Beylikdüzü istikametinde ilerleyen metrobüs, Sefaköy mevkisinde kontrolden çıkarak karşı yönden gelen metrobüse yandan çarptı. Metrobüs daha sonra savrularak bariyerlere vurdu.

İhbar üzerine olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılar ilk müdahalelerinin ardından çevredeki hastanelere kaldırıldı. 3 ağır yaralıdan biri yaşamını yitirirken, 38 kişinin tedavisi ise sürüyor.

Nahit Eren: Yazıya dökülen Kürtçe kelimelerde öyle bir cümle yok Nahit Eren: Yazıya dökülen Kürtçe kelimelerde öyle bir cümle yok

Kazadan dolayı metrobüs seferleri iki yönde de yapılamıyor. Kilometrelerce trafik oluşurken, yolcular metrobüs yolunda yürüyerek ulaşım sağlıyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan İstanbul Valiliği, "29 Ağustos Perşembe günü saat 08.48'de Küçükçekmece Sefaköy Evlendirme Dairesi bölgesinde iki metrobüsün çarpışması sonucu 1 kişi hayatını kaybetmiş, 2'si ağır 38 kişi de yaralanmıştır. Olayın hemen ardından bölgeye çok sayıda sağlık ekibi sevk edilmiş olup, yaralanan vatandaşlarımız çevredeki hastanelere sevk edilmiştir. Olayla ilgili soruşturma açılmıştır. Ölen vatandaşımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz" dedi. 

Kaynak:Evrensel 

Editör: şilan