Ürünlerinde hile olan zeytinyağı markaları Ürünlerinde hile olan zeytinyağı markaları

Gazete Emek- İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri, “Yenidoğan çetesi” ile ilgili açıklama yaptı. “Sağlıkta Özelleştirmenin Son Kurbanları Bebekler” sloganıyla bir araya gelen İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri, sağlıktaki özelleştirme politikalarına dikkat çekti.

Alsancak Türkan Saylan Merkezi önünde yapılan açıklamada, “Yenidoğan çetesi AKP’nin eseri”, “AKP elini çocuklardan çek”, “Katillerden hesabı halk soracak” sloganları atıldı. Basın metnini ise Emek ve Demokrasi Güçleri adına İzmir Tabip Odası Genel Sekreteri Seha Yüksel okudu.

"Karşımıza çıkan bu dehşet verici durum, hekimlik değerleri bir yana insanlık değerleri ile bağdaşmamaktadır” diyerek sözlerine başlayan Yüksel, “Meslek etik kurallarını ihlal ederek hekimlik mesleğinin saygınlığına, onuruna, kutsallığına leke sürenler ve sağlık çalışanlarına ilişkin güven duygusunu zedeleyenler, bebeklerin ölümüne neden olan ve halkın sağlığını riske atanlar hak ettikleri cezaları almalıdır. Kamu yöneticilerinin sistemin yarattığı bu kara tabloyu, işini hakkıyla yapan hekim ve sağlık çalışanlarına yükleyerek, suçu üstlerinden atma çabaları gerçeğin üstünü örtme gayretinden öte değildir” ifadelerini kullandı.

'SAĞLIKTA DÖNÜŞÜM PROGRAMI SAĞLIK SİSTEMİNİ ÇÖKERTTİ’

“Yürütme ve denetim görevini elinde tutan kamu yöneticilerinin, sağlık müdürlüğü yetkililerinin, görev ihmali yönünden soruşturulması gerekir” diyen Yüksel denetim eksikliğine dikkat çekti.

Yüksel, “Yaşananlar, yıllardır kamuoyunu ve yetkilileri uyardığımız bir gerçeği, Sağlıkta Dönüşüm Programı doğrultusunda uygulanan politikaların halkın yararına olmadığı ve sağlık sisteminde yıkıcı sonuçları olduğu gerçeğini inkar edilemeyecek şekilde ortaya koymuştur. Sağlıkta Dönüşüm Programı sağlık sistemini çökertti” dedi.

‘EŞİT, NİTELİKLİ VE ÜCRETSİZ SAĞLIK’

Yüksel, “Halk sağlığına, hekimlik değerlerine ve sağlık çalışanlarına zarar veren, ülke kaynaklarının bir avuç insanın çıkarına boşa harcanmasına yol açan ve bu son olayda gördüğümüz gibi insanlık değerlerinin ayaklar altına alınmasına neden olan politikalar bir an önce terk edilmelidir” diye konuştu.

Son  olarak herkese eşit, ulaşılabilir, nitelikli ve ücretsiz sağlık hizmetinin kamu eliyle sunulması gerektiğini dile getiren Yüksel, “Yıllardır bıkmadan usanmadan söylediğimiz gibi sağlıkta ticaret ölüm getirmiştir. Kâr odaklı bu yönetim anlayışı canımızı yakmaktadır ve yakmaya da devam edecektir” dedi.



 

Kaynak: Evrensel 

Editör: şilan