Gazete Emek- Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, kabineyi bu kez Beştepe'de değil, Bitlis'in Ahlat ilçesinde toplayacak.

21 yıl sonra ilk kez Ankara dışında toplanacak olan kabinede, ekonomi, maymun çiçeği virüsü, iç ve dış gelişmelerin yanı sıra, iş güvencesini ortadan kaldırarak, kıdem tazminatını tırpanlayacak olan 'esnek çalışma' da ele alınacak.

DÖRT MODEL VAR, DÖRT GÜNLÜK ÇALIŞMA YOK

Esnek çalışmaya ilişkin düzenlemenin; 'Uzaktan çalışma modeli, Kısmi çalışma modeli, Değişken zamanlı çalışma modeli ve Akademik eğitim amaçlı çalışma modeli' başlıkları üzerinden gündeme getirileceği ifade ediliyor.
Orta vadeli programda da yer alan “Uzaktan, kısmi ve geçici süreli çalışma ile yeni nesil esnek modeller” getirecek değişikliğin son şekli için, TÜSİAD, MÜSİAD, TİM ve TOBB gibi tüm sermaye örgütleriyle geçtiğimiz günlerde Beştepe’de bir toplantı yapılmıştı.

Birçok işkolunda haftalık 6 gün çalışma modeli uygulanırken, haftalık 5 gün olan çalışma süresinin 4 güne düşürülmesinin için söz konusu olmadığı belirtiliyor.

Toplantıda Gazze’de ateşkes görüşmelerinde gelinen son durum da ele alınacak. Bu konuda ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken ile bir telefon görüşmesi yapan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın sunum yapacağı belirtiliyor. 

Cumhurbaşkanlığı atama kararlarına göre 16 ilin valisi değişti Cumhurbaşkanlığı atama kararlarına göre 16 ilin valisi değişti

Kaynak: Artı Gerçek 

Editör: şilan