EMEK HABERLERİ

Karşıyaka Belediyesi emekçileri: Organize bir şekilde yoksulluğa mahkum ediliyoruz

Karşıyaka Belediyesinde çalışan Tüm Bel-Sen İzmir 2 No’lu Şube üyesi emekçiler toplu sözleşmeden doğan geriye dönük alacakları için eylem yaptı.

Abone Ol

Gazete Emek- Karşıyaka Belediyesinde çalışan Tüm Bel Sen 2 Nolu Şube üyesi emekçiler, TİS'ten doğan geriye dönük alacakları için yaptıkları eylemin üçüncüsünü gerçekleştirdi.

Belediye binası önünde toplanan emekçiler işten atılan Kent Aş. işçileri ile birlikte "Direne direne kazanacağız", "Hak hukuk adalet" sloganları atarak birlikte halay çekti.

YORGAN GİDEREK KÜÇÜLÜYOR

Eylemde konuşan Birlik Yerel Sen Genel Başkan Yardımcısı, "Biz zaten ayağını yorganına göre uzatan insanlarız ama bu yorgana göre uzatamayız. Zaten dar olan yorganda kıvrıla kıvrıla bir hâl olduk. Derhal bir ödeme planı, bir iyi niyet göstergesi bekliyoruz" dedi.

Tüm Bel Sen 2 No’lu Şube Yönetim Kurulu Üyesi Fırat Belen de iletişim kurmayan, adım atmayan idarecilelere seslerini daha yüksek perdeden durduracaklarını belirterek, "Krizin faturasını kabul etmiyoruz. Bu ülkede vergi kaçıran, kara para aklayan, tefecilik yapan her türlü yaptığı işin içinden rahatlıkla sıyrılabiliyor. Biz emekçiler ise organize bir şekilde yoksulluğa mahkum ediliyoruz" dedi.

“DAHA YAŞANABİLİR BIR DÜNYA VE ÜLKE İSTİYORUZ”

Ülkenin aynı zamanda her gün kadın cinayetleri ile sarsıldığını dile getiren Belen, "Savaş bilançosu gibi cinayet rakamları ile yaşamaya alıştırılan bir ülke haline geldik.

Daha yaşanabilir bir dünya ve ülke istiyoruz. Kendi özlük haklarımızı talep ederken aynı zamanda bunları da dile getirmeye devam edeceğiz" dedi.

Karşıyaka Belediyesi emekçileri: Organize bir şekilde yoksulluğa mahkum ediliyoruz

Karşıyaka Belediyesinde çalışan Tüm Bel-Sen İzmir 2 No’lu Şube üyesi emekçiler toplu sözleşmeden doğan geriye dönük alacakları için eylem yaptı.

Bornova Kitap Günleri| Yapay zekânın edebiyat, sanat ve medyaya yansımaları

TYS İzmir Temsilciliği, Bornova Kitap Günlerinde “Yapay Zeka Çağı”nı tartıştı.

Karşıyaka Belediyesi emekçileri: Taleplerimiz karşılanıncaya kadar buradayız

Karşıyaka Belediyesi'nde çalışan Tüm Bel Sen 2 No’lu Şube üyesi kamu emekçileri geçmişe dönük alacakları için bugün de eylem yaparak, talepleri karşılanana kadar mücadele edeceklerini söyledi.

Karşıyaka Belediyesi emekçileri alacakları için eylem başlattı

Karşıyaka Belediyesi'nde çalışan Tüm Bel Sen 2 No’lu Şube üyesi kamu emekçileri geçmişe dönük alacakları için eylemlere başladı.

Türk-İş’ten Hugo Boss patronuna çağrı: Orman kanunlarından vazgeçin

Hugo Boss’ta işçilerin sendikalaşma hakları, çeşitli baskılarla engellenirken, Türk-İş Ege Bölge Temsilciliği yaptığı açıklamada Hugo Boss patronuna, “Orman kanunlarından vazgeçin” çağrısı yaptı.

İşten atılan Karşıyaka Belediyesi işçileri: Bizi atanlar belediyeyi zarara uğratıyor

Karşıyaka Belediyesine bağlı Kent AŞ'de çalışırken işten atılan işçilerin direnişi 53 günü geride bıraktı.

Kızılcaköy'de JES'lere karşı direnen Leyla Çiyanşen yaşamını yitirdi

"Kızılcaköy'de direniş düşerse, Aydın da düşer" diyerek Efeler Kızılcaköy'de yapılmak istenen jeotermal santrale karşı direnişin sembol isimlerinden Leyla Çiyanşen kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi.

Mobbingciye 'mobbingci' diyen akademisyene ceza

Doç. Dr. Aksel Çelik; yargı kararlarıyla mobbing uyguladığı kesinleşen Dokuz Eylül Üniversitesi Eski Rektörü Nükhet Hotar’a “mobbingci” dediği için ceza aldı.

İzmir Sağlık Platformu: Vergide adalet istiyoruz

İzmir Sağlık Platformu 29 haftadır sürdürdükleri “Vergide Adalet” talepli eylemlerine bu hafta da devam etti. Platform, “Yüzde 35 vergi kesintisinden vazgeçin” dedi.

Menemen Belediyesi ramsar alandaki taşınmazı "haraç mezat" satışa çıkardı

Göreve geldiğinden bu yana 2 milyon 500 metre karelik taşınmaz satışı gerçekleştiren AKP'li Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan'ın listesine yenileri ekleniyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, "İzmir Deprem Master Planı 24" çalıştayı düzenledi

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından"İzmir Deprem Master Planı 24" çalıştayı düzenlendi. Çalıştayda, belediye tarafından yürütülen yapı stoku, fay ve zemin araştırmalarının önemine dikkat çekildi.

Gıda Mühendisi Hande Toz: Kahve yoğun emek istiyor

Kurak alanların çoğalması kahve üretimini gittikçe zorlaştırırken endüstriyel kahve üretimi ormanları da ortadan kaldırıyor. Kahvenin yolculuğunu Gıda Mühendisi Hande Toz'la konuştuk.



 

Kaynak: Evrensel