SİYASET

Mansur Yavaş'tan İmamoğlu'na destek: Gerekirse hepimiz görevi bırakırız

Ekrem İmamoğlu'na destek açıklayan Mansur Yavaş, gerekirse 11 büyükşehir belediye başkanının görevi bırakma seçeneğinin gündemde olduğunu belirtti.

Abone Ol

Gazete Emek- İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun YSK üyelerine “ahmak” dediği iddiasıyla açılan davada siyasi yasak cezasının istinaf mahkemesinde onaylanacağı tartışmaları sürüyor. CHP kurmayları geçtiğimiz günlerde İstanbul’da yaptıkları toplantıyla neler yapılabileceğini masaya yatırdı. Öncelikle Yargıtay’da temyize giderek hukuki yollara başvurulacağı açıklanmıştı. Ancak siyasi hamle seçenekleri arasında erken seçim baskısı ve Anadolu’yu dolaşarak kamuoyu yaratılması gibi bazı hamleler üzerinde duruluyor. İmamoğlu’nun erkenden cumhurbaşkanı adayı ilan edilmesinin ise üzerinde çok durulan bir seçenek olmadığı ifade ediliyor.

"BİRBİRİMİZİ KARALAMAYIZ"

CHP’li belediye başkanları Ekrem İmamoğlu’na destek açıklamalarını sürdürürken, İmamoğlu ile cumhurbaşkanı adaylığı konusunda karşı karşıya geleceği iddialarında bulunulan Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, bir kütüphane açılışında gazetecilerin sorularını yanıtladı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in ABD dönüşü "İmamoğlu ve Yavaş ile görüşeceğiz" açıklamasına ilişkin konuşan Yavaş, "Birbirimizi karalamak gibi bir olayın içerisine giremeyiz. Çünkü biz daha önce de 11 büyükşehir belediye başkanı olarak kendi aramızda konuştuğumuzda bu tür davalar açıldığında eğer iktidar bu şekilde davranırsa gerekirse hepimiz görevi bırakıp dünyaya mesaj veririz” dedi.

"PARTİ ADAY GÖSTERİRSE OLURUZ"

Ayrıca "Altılı Masa" toplantıları sürerken cumhurbaşkanı adaylığı tartışmalarının özellikle yaptırıldığını söyleyen Yavaş, “Yani arayı bozmak, insanların kafasında bir takım tereddütler uyandırmak için yapıldı. Ama aslında bunu yaparken aynı zamanda da ülke gündemini ortadan kaldırdılar. Şu anda yapılan da maalesef aynı. Partimiz aday gösterirse aday oluruz. Gündemde bunun haricinde konuşacak başka bir kelime yok. Söylediğim gibi bence muhalefet tüm gücüyle ülkede yaşanan sıkıntıların çözümü doğrultusunda ve halka duyurulması konusunda çalışmalıdır” dedi.

Kendisinin eski kalem müdürü ve İYİP’ten istifa eden Ankara Milletvekili Yüksel Arslan’ın açıklamalarına ise "İmamoğlu'yla aramda hiç bir sıkıntı yok. Cumhurbaşkanı adayının nasıl seçileceği, nasıl tespit edeceği bellidir” dedi




 

Kaynak: Evrensel