Gazete Emek- Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), 13 Ekim 2024 hava durumu raporunu yayımladı. Son tahminlere göre, bugün Türkiye genelinin parçalı yer yer çok bulutlu geçmesi beklenirken, birçok kentte yağmur bekleniyor.

Buna göre, Marmara'nın doğusu, Doğu Akdeniz, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı, Balıkesir, Kütahya, Çankırı, Yozgat ve Sivas çevreleri, Çanakkale'nin iç kesimleri ile Batı Akdeniz'in Toroslar kesiminin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Sinop, Artvin ve Ardahan çevreleri ile Kastamonu'nun kıyı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli, Rize çevreleri ile Artvin'in kıyı kesimlerinde yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde Marmara, İç Ege, Batı Karadeniz ile İç Anadolu'nun kuzeyinde yer yer pus ve sis görüleceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI NERELERDE AZALACAK?

Türkiye'nin kuzey, iç ve batı kesimlerinde 4 ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Rüzgarın genellikle güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi beklenirken, kuvvetli yağış uyarısı yapılan yerler şöyle: Yağışların Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Sinop, Artvin ve Ardahan çevreleri ile Kastamonu'nun kıyı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli, Rize çevreleri ile Artvin'in kıyı kesimlerinde yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor. Bu bölgelerde yaşayanlara olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olma uyarısı yapıldı.

İL İL HAVA DURUMU

EDİRNE °C, 23°CParçalı bulutlu

İSTANBUL °C, 21°CParçalı ve çok bulutlu

KIRKLARELİ °C, 22°CParçalı bulutlu

KOCAELİ °C, 20°CParçalı ve çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

AFYON °C, 24°CParçalı bulutlu

DENİZLİ °C, 29°CParçalı ve az bulutlu

İZMİR °C, 29°CParçalı ve az bulutlu

MUĞLA °C, 29°CAz bulutlu

ADANA °C, 30°CParçalı ve çok bulutlu, öğle ve akşam saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ANTALYA °C, 29°CParçalı bulutlu

HATAY °C, 30°CParçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

MERSİN °C, 29°CParçalı ve çok bulutlu, öğle ve akşam saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ANKARA °C, 22°CParçalı ve çok bulutlu

ESKİŞEHİR °C, 21°CParçalı ve çok bulutlu

KONYA °C, 24°CParçalı bulutlu

NEVŞEHİR °C, 24°CParçalı ve çok bulutlu

BOLU °C, 17°CParçalı ve çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, sabah saatlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

DÜZCE °C, 19°CParçalı ve çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, sabah saatlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

SİNOP °C, 24°CParçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, sabah saatlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

ZONGULDAK °C, 19°CParçalı ve çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

AMASYA °C, 27°CParçalı ve çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ARTVİN °C, 23°CParçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kuvvetli, kıyı kesimlerinde yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor.

SAMSUN °C, 23°CParçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, sabah ve öğle saatlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

TRABZON °C, 24°CParçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, öğle ve akşam saatlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

ERZURUM °C, 20°CParçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

Meteoroloji'den sağanak, kuvvetli rüzgar kar yağışı uyarısı Meteoroloji'den sağanak, kuvvetli rüzgar kar yağışı uyarısı

KARS °C, 20°CParçalı ve çok bulutlu, öğle ve akşam saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

MALATYA °C, 28°CParçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

VAN °C, 22°CParçalı ve çok bulutlu, akşam ve gece saatlerinde kuzey kesimleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

DİYARBAKIR °C, 32°CAz bulutlu

ANTEP °C, 30°CParçalı ve az bulutlu

SİİRT °C, 30°CParçalı ve az bulutlu

URFA °C, 31°CAz bulutlu





 

Kaynak: Artı Gerçek

Editör: şilan