Gazete Emek - Suriye'de Türkiye'nin desteklediği silahlı güçlerin denetiminde olan Afrîn, Mare, El-Bab, Azez, El Rai ve İdlip'de protesto eylemleri düzenlendi. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi çatışmaların olduğunu kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 3 gün önce yaptığı “Suriye Devlet Başkanı Esad ile ailece görüşebiliriz” açıklamasına tepki gösterdiği öne sürülen çok sayıda kişi, Türk bayraklarını indirerek, Türkiye’den giden araçlara saldırdı. Kimi yerlerde Türk bayrağı ile Erdoğan’ın posterleri yakıldı. 

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Sözcüsü Kirby: İran'ın İsrail'e misilleme saldırısı bu hafta olabilir Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Sözcüsü Kirby: İran'ın İsrail'e misilleme saldırısı bu hafta olabilir

ARAÇLAR YAKILDI, TIR ŞOFÖRLERİ REHİN

Kilis’in Elbeyli ilçesinden El Rai (Çoban Bey) kapısından Kuzey ve Doğu Suriye’ye geçen 35 TIR’a el koyan bazı silahlı güçler, TIR şoförlerini rehin aldı. Birçok yerde araçların yakıldığı ve olayların giderek yayıldığı kaydedildi. Yapılan protesto eylemlerine dair henüz resmi bir açıklama ise yapılmadı. 

'PROTESTOCULAR İLE TÜRK GÜÇLERİ ÇATIŞIYOR'

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda, “Türk valisinin bulunduğu Afrin'deki Saraya binası yakınlarında protestocular, sivil polis ve Türk güçleri çatışıyor” iddiasında bulundu.

BAYRAKLAR ATEŞE VERİLDİ

İddiaya göre göstericiler, ayrıca bölgedeki tüm sokaklardan ve kamu hizmeti binalarından Türk bayraklarının indirilmesini ve Suriye Arap Cumhuriyeti'ne karşı kendilerini temsil eden üç yıldızlı bayraklarının asılmasını talep etti. Bölgeden gelen videolarda Türk bayrağının indirildiği yakıldığı yerine Özgür Suriye Ordusu’nun (ÖSO) kullandığı bayraklar asıldığı görüldü.

Editör: Bekir GÜNEŞ