Gazete Emek- Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası, Çankaya Belediyesi'nde taşeron olarak çalıştırılan eğitim emekçilerin işten çıkarılmasına karşı açıklamada yaptı. Eğitim emekçilerine güvencesiz çalışma koşullarının dayatıldığına dikkat çeken Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası Genel Başkanı Eren Edebali, muhataplık istediklerini belirti.

Gülizar Biçer Karaca: Maden işçilerinin verdikleri hak mücadelesi, adalet arayışının çarpıcı bir örneği Gülizar Biçer Karaca: Maden işçilerinin verdikleri hak mücadelesi, adalet arayışının çarpıcı bir örneği

Edebali, "Kültür bölümünden sorumlu Başkan Yardımcısı Anıl Çetin ile önümüzdeki hafta bir görüşme gerçekleştireceğim. Görüşmeden çıkan sonuca göre nasıl devam edip etmeyeceğimize karar vereceğiz" dedi.

Çankaya Belediyesi önünde yapılan açıklamada konuşan Edebali, "Yüzbinlerce eğitim emekçisi bugün memleketin dört bir tarafından daha iyi çalışma koşullarına; ekonomik, sosyal, demokratik haklara sahip olmak için vermiş olduğu mücadele büyüyor. Bu mücadele bir sendikanın sadece kendi çıkarları, istemleri doğrultusunda ilerlemiyor. Bu mücadele güvenceli çalışma koşullarını, sömürü koşullarına karşı egemen hale getirmek isteyen yüz binlerce eğitim emekçisinin duygusunu, özlemlerini, isteklerini yansıtıyor" ifadelerini kullandı.

“BU KOŞULLARDA ÇALIŞILMAZ”

Edebali, "Çankaya Belediyesi'nde taşeron düzen altında, asgari ücret koşullarında, 10 aylık sözleşmelerle çalışmak istemeyen öğretmenler, sendika üyelerimiz aslında mesleğin itibarını ve onurunu temsil ediyor. Onlar mesleğin onurunu, itibarını temsil ederken aynı zamanda bir çelişkiyi de açığa çıkarıyor. Bu çelişki kürsülerde, kitle toplantılarında taşeron düzene karşı sözünü söyleyenlerin çelişkisidir. Burası sadece bir basın açıklaması yeri değildir. Aynı zamanda bir sınanmanın, yalanın açığa çıktığı yerdir. Çünkü bir belediye seçim öncesi demokrasi, adalet, eşitlik, hakla ilgili tüm kavramları argüman şeklinde bir seçim politikası olarak dile getirdi. Fakat baktığımızda bugün hala bu belediyede memleketin birçok yerinde olduğu gibi taşeron sistem normalleştirilmeye çalışılıyorsa burada emek, emekçi sömürü koşullarına mahkum edilmek isteniyor demektir. Bizim itirazımız bunadır. Arkadaşlarımız çalışmak istiyor. Bu koşullarda çalışılmaz.  Arkadaşlarımız mesleğini yapmak istiyor. Bu koşullarda yapılmaz. Burada biz karşı tarafın tüm açıklamalarında maniple eden demagogça kavramlar görüyoruz. Yoksul çocuklarına eğitim veriliyormuş. Yoksul çocuklarına eğitim verenler yoksullaşsın diye eğitim verilmez. Varsa öyle bir fedakarlık bilelim. Gerekiyorsa ücretsiz bir bir şekilde eğitim verilir. Fakat koşullar taşeron için tahsis edilirken, koşullar sendikasız, haksız, güvencesiz bir biçimde eğitim emekçilerine dayatılırken kimse bize bizim için karşılığı olmayan cümlelerle gelmesin" diye konuştu.

Çözüm odaklı olduklarını belirten Edebali, "Bu süreci konuşmak istiyoruz, muhataplık istiyoruz. Bugün hem başkan yardımcılarıyla, biraz önce de kültür bölümünden sorumlu Başkan Yardımcısı Anıl Çetin ile görüşme gerçekleştirdik. Önümüzdeki hafta kendisiyle bir görüşme gerçekleştireceğim. Görüşmeden çıkan sonuca göre nasıl devam edip etmeyeceğimize karar vereceğiz" dedi.





 

Kaynak: Evrensel 

Editör: şilan