Gazete Emek - Amedspor’u ziyaret eden CHP Genel Başkanın Özgür Özel, “Türklerle Kürtlerin, Türkiye’deki herkesin barışına, kardeşliğine, birlikte yaşam kültürüne katkı sağlayacağını düşünüyorum.” dedi.

Sağlık Bakanı Memişoğlu’ndan “Yenidoğan çetesine” ilişkin ilginç açıklamalar: Haberimiz yoktu Sağlık Bakanı Memişoğlu’ndan “Yenidoğan çetesine” ilişkin ilginç açıklamalar: Haberimiz yoktu

‘Amedspor geçmişte hepimizi üzen birtakım uygulamalarla karşı karşıya kaldı’

Özel, “Amedspor ile bir gönül bağımız zaten var. Geçen sene de şöyle bir şey yaşandı. 31 Mart’ta biz almamızın çok zor olduğu belediyelerde çok büyük başarılar elde ettik. Bunlardan bir Kastamonu Belediyesi idi. Bir diğeri Manisa’dan Soma Belediyesi idi. Amedspor deplasmandaki son iki maçını buralarda oynadı. Daha önce Amedspor’un deplasmanlarda taraftarına, kulübe yönelik birtakım nahoş, ötekileştirici, küçük düşürücü saldırılar yaşandığını utançla takip ediyorduk. Her iki belediye başkanımız da Amedspor’a, ilçeleri sınırından girdiği andan ayrılana kadar eşlik ettiler. Maçı birlikte izlediler, ev sahipliği yaptılar. Seçimlerde şehrin yüzde 51’i ile seçilen o şehrin emin insanları, o şehirdeki herkese Soma’nın ve Kastamonu’nun misafirperverliğini göstermeleri çağrısı karşılık buldu. Allaha şükür bizi utandıracak hiçbir şey yaşanmadı. Soma’da da neredeyse şampiyonluğu kesinleştirdikleri maçı yaptılar. Hatta biz de o gün Manisa Mesir şenliklerindeydik. Amedspor’un memleketim Manisa’da şampiyonluğu garantilemiş olmasından ayrı bir mutluluk duydum. Spor birleştiren bir unsur. Hayat futbola benzer diyoruz ve Amedspor geçmişte hepimizi üzen birtakım uygulamalarla karşı karşıya kaldı. Maalesef Süleyman Soylu’nun yaptığı ve kamu göreviyle bağdaşmayacak beyanları yakışıksızdı. Ama tüm süreçlerden Amedspor alnının akıyla ve tüm Türkiye’de bu haksızlıklara itiraz edenlerin kendilerine yolladıkları pozitif enerjiyle başardılar. Bundan sonra da Türklerle Kürtlerin, Türkiye’deki herkesin barışına, kardeşliğine, birlikte yaşam kültürüne katkı sağlayacağını düşünüyorum.

Editör: Bekir GÜNEŞ