Gazete Emek - CHP Genel Başkanı Özgür Özel, asgari ücrete zam gerektiğinin altını çizerek, "Ya asgari ücrete zammı verecekler, ya biz söke söke alacağız. Bir kez daha söylüyoruz. Zammı yaparsanız sorunlar bitmez. Ama hiç olmazsa birazcık geçim olur. Geçim olmazsa hiç merak etmeyin yakında seçim olur" diye konuştu.

Narin Güran bulunmasın diye altı yöntem kullandılar: Yangın çıkardılar, elektrikler kesildi, jandarmayı bile dinlediler Narin Güran bulunmasın diye altı yöntem kullandılar: Yangın çıkardılar, elektrikler kesildi, jandarmayı bile dinlediler

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP Edirne İl Başkanlığı ile Edirne Belediyesi'ne ziyarette bulundu. Ziyareti sırasında Özel, "CHP’yi önce iktidar yapacağız, sonra sonuncusu gibi çiftçiye ‘Al ananı da git’ diyen değil ‘Çiftçi, köylü milletin efendisidir’ diyen bir Cumhurbaşkanımız olacak. Bundan sonra esnafımıza da sahip çıkacağız. Emeklimize de emekçimize de" açıklamasında bulundu.

Özel, ayrıca şunları söyledi: "Tabii iktidar olunca bambaşka şeyler olacak. Mesela emekli maaşı bu AKP geldiğinde 1,5 asgari ücretti. Hiç ellemese, dokunmasa, karışmasa bize emeklimiz 26 bin lira alacaktı. Sistemi değiştirdi, şimdi 10 bin lira alıyor. Geleceğiz. Önce asgari ücret yapacağız. Sonra 1,5 asgari ücret yapacağız. Bu desteklemelerin her bir tanesini kanun nasıl yazıyorsa öyle vereceğiz. Yüzde 1’i milli gelirin destekleme olacak. Bunlar binde ikisini veriyorlar. Beş vereceğine ikisini veriyor çiftçiye, çiftçinin de yüzü gülecek. Emeklinin de gülecek. Asgari ücretlinin de gülecek. Ama bunun olması için önce iktidar olmamız lazım. Onun için belediye başkanlarımıza sahip çıkacağız. Onlar da çok çalışacaklar, iyi çalışacaklar. Sonra partimize sahip çıkacağız. Sonra kapıları ardına kadar açacağız."

Taleplerini Sıraladı 

Özel, Gebze'deki 'Geçinemiyoruz' mitingini anımsatırken şunları söyledi:

"Buradan son sözüm şu. Geçen hafta bir emek mitingi yaptık. Orada dört şey söyledik. Bir, kredi kartlarının faizlerini silin, esnafa, köylüye, bireysel sıkıntı çekenlere. Ana parasını bölün. Bundan yüzde 30 vergiyi kaldırın, milleti rahatlatın. İki, taban ücretleri, mesela buğdayda 15 lira olması lazım. Maliyetini verdiler. Taban fiyatları artırın. Ayçiçeğe iyi bir fiyat verin. Üzüm, fındık, çay, narenciye, sahip çıkın. Üçüncüsü emekli maaşı 10 bin lira olmaz. Bunu bir asgari ücret düzeyine getirin. Sonuncusu asgari ücrete enflasyon uyarlamasını hiç olmazsa yapın, insanları bugün 17 bin lira olan asgari ücret verildiği günkü 13 bin liraya denk geliyor. Yıl sonuna doğru 9 bin liraya düşecek. Bu olmaz dedik. İtiraz ettik."

"Yakında Seçim Olur"

Asgari ücret hakkında da konuşan Özel, şunları kaydetti:

"Buradan tekrar ediyoruz. Ya asgari ücrete zammı verecekler, ya biz söke söke alacağız. Bir kez daha söylüyoruz. Zammı yaparsanız sorunlar bitmez. Ama hiç olmazsa birazcık geçim olur. Ama geçim olmazsa hiç merak etmeyin yakında seçim olur.

Hepinize teşekkür ediyoruz. Filiz Başkan’a, belediye meclis üyelerimize, hayırlı olsun diyoruz. Baba ocağına bugün koşup gelen hepinize teşekkür ediyoruz. Bugün Edirne’ye Türkiye’nin dört bir yanından güzel insanlar geldiler. Yarışan, güreşen, bütün pehlivanlara, bütün yiğitlere başarılar diliyoruz. İyi olan kazansın diyoruz. Ama eninde sonunda Edirne’miz kazansın, sizler kazanın istiyoruz."

Editör: Bekir GÜNEŞ