Gazete Emek- Rize’nin Çamlıhemşin ilçesinde çayını satamayan üretici Erdal Bergal çaya benzin dökerek yaktı. Üretici Bergal, “Bu vatandaş bu saate kadar burada bekliyorsa devlete bir katkı sağlamak için bekliyor ama devlet bizi mağdur bırakıyor” dedi.

Nabız Gazetesi'nden Gençağa Karafazlı'nın haberine göre, Rize’nin Çamlıhemşin ilçesi Elmacık mahallesi çay alım yerine çayını satmak için saatlerce bekleyen çay üreticisi vatandaşlar Çaykur’un kota ve kontenjan uygulamasını protesto etti. Çay üreticisi Erdal Bergal Çaykur’un çay alım politikalarını protesto etmek amacıyla onlarca çay üreticisinin önünde Çaykur’a ait Elmacık çay alım yerinin kapısında satamadığı çayını benzin dökerek yaktı.

Aközbekler işçileri işten ayrılmaya zorlanıyor: "İşinize gelmiyorsa çalışmayın" Aközbekler işçileri işten ayrılmaya zorlanıyor: "İşinize gelmiyorsa çalışmayın"

Çayını ateşe veren Erdal Bergal, “Çaykur’un çay müstahsiline uyguladığı tarife budur, protestomuzu yapıyoruz. Herkes iyice izlesin, devlette iyice izlesin. Bu vatandaş bu saate kadar burada bekliyorsa devlete bir katkı sağlamak için bekliyor ama devlet bizi mağdur bırakıyor. Biraz ses verelim” dedi.

Editör: şilan