Türk-İş'ten "geçinemiyoruz" mitingi Türk-İş'ten "geçinemiyoruz" mitingi

Gazete EmekSASA’nın PTA tesisinde taşeron şirket 2 aylık ücretlerini ödemediği için eyleme başlayan işçiler eyleme bugün de devam ediyor. Dün eyleme başladıktan sonra ücretlerinin bir bölümü hesaplarına yatırılan işçiler tüm alacaklarının eksiksiz ödenmesini talep ediyor.

Eylem başladıktan sonra işlerine son verilmemesine rağmen işyerine girişi engellenen işçilerin eylemi üzerine işçilerin oluşturduğu bir komite taşeron ve ana firma ile görüşme yaptı.

“SASA’YI ZENGİN EDEN İŞÇİLER EVİNE EKMEK GÖTÜREMİYOR”

Eylemin ikinci gününde Emek Partisi, Türkiye İşçi Partisi ve KESK işçileri ziyaret etti.  Emek Partisi MYK Üyesi Halil İmrek, Erdemoğlu Holding’in işçilerin emeği sayesinde dünyanın sayılı zenginleri arasında yer aldığını belirterek “İnşaat işçilerinin ise iş güvencesi yok, canı tehlikede çalışıyor, iş cinayetlerinde hayatını kaybediyor. İş bittikten sonra da geriye dönük alacaklarınız ödenmiyor. Bugün Türkiye’de işçiler içinde oturamadıkları evler yapıyorlar, binemedikleri arabalar üretiyorlar. Tüm zenginlikler işçilerin emeğinin ürünü. Ama işçiler bu zenginlikleri üretirken eve ekmek götüremiyor” dedi.

İşçilerin alacaklarının tamamının ödenmesi ve insanca çalışma koşullarının sağlanmasından yana olduklarını ifade eden İmrek, Erdemoğlu Holding’in fabrikayı aldıktan sonra önce DİSK/Tekstil sendikasını, sonra Petrol-İş’i fabrikadan tasfiye ettiğini belirterek “Biz burada bu sorunları yaşıyorsak örgütsüz olduğumuz için yaşıyoruz. İnşaat işçilerinin inşaat iş kolundaki sendikaya, petrol iş kolundaki işçilerin petrol iş kolundaki sendikasına, tekstil iş kolundaki işçilerin de BİRTEK-SEN’de örgütlenmelerini istiyoruz” dedi.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Adana Şube Yöneticisi Abdulbari Kahraman, işçilerin eylemini desteklediklerini ve her yerde haykıracaklarını belirterek dayanışma duygularını paylaştı.



 

Kaynak: Evrensel 

Editör: şilan