Gazete Emek- Urfa’nın Suruç ilçesinde IŞID’in canlı bomba saldırısı sonucu 33 kişinin öldüğü katliamın üzerinden dokuz yıl geçti. Saldırıda ölenler için patlamanın yaşandığı Suruç başta olmak üzere pek kentte anma programları yapılıyor. Suruç Aileleri İnsiyatifi’nin de aralarında bulunduğu çok sayıda sivil toplum örgütü ve siyasi parti temsilcisi de İstanbul Kadıköy’de bulunan DEM Parti önünde bir araya gelerek anma programı düzenledi.

“Kalplerimiz adalet için atsın” pankartı ardında toplanan kitle, “Suruç’u unutma, unutturma”, “Suruç için adalet herkes için adalet” sloganları attı. Anmada ayrıca ölen 33 kişinin isimlerinin okundu; ‘yaşıyor’ sloganları atıldı.
‘9 YILDIR YÜRÜTTÜĞÜMÜZ ADALET MÜCADELESİ BİZE GÜÇ VERDİ’

Suruç Aileleri İnsiyatifi adına Ezgi Gürbüz tarafından yapılan basın açıklamasında gerçek faillerin hala yakalanmadığı, saldırının unutturulmak istendiği, yaşanılan adaletsizliklerin artarak devam ettiği belirtildi.

“Tam 9 yıl oldu. Onlar olmadan yaşadığımız. Düşlerinin ve umutlarının takipçisi olduğumuz tam 9 yıl. Bu gün burada onların huzurunda bir kez daha söz veriyoruz. Düşlerini yarım bırakmayacağız” ifadelerine yer verilen açıklamada şunlar kaydedildi:

“Aradan geçen 9 yılda onlar için yürüttüğümüz adalet mücadelesi bize güç verdi. Benken biz olduğumuz, onların yoldaşlarıyla çoğaldığımız 9 yıl. İsimlerini birer meşale gibi taşıyıp adalet mücadelesi yürütenleri gördükçe daha da onurlandık. Başta bu meydan olmak üzere mezar başlarında yaptığımız anmalarda, mahkeme salonlarında ve yaptığımız etkinliklerde bizi yalnız bırakmadılar.

Herkes için adalet diyerek başlattığımız adalet mücadelesinde tanıştığımız, birlikte daha büyük bir aile olduğumuz dostlarımız, bu gün bulundukları her yerde 33 düş yolcumuzu anıyorlar. Samsun’dan Hatay’a, İstanbul’dan Van’a kadar önce 33’lerin mezar başlarında buluşup daha sonra yaptıkları anma ve etkinlerde onların adlarını saydılar. Ülkenin değişik illerinde olsalar da yüreği burada bizimle birlikte atanları minnetle selamlıyoruz.

Meteoroloji turuncu kodla uyardı: 'Çok kuvvetli yağış' etkili olacak Meteoroloji turuncu kodla uyardı: 'Çok kuvvetli yağış' etkili olacak

Buradan; uğradığı adaletsizlikler için mücadele veren bütün adalet mücadelesi yürütenlere bir kez daha sesleniyoruz. 9 yılda birlikte büyüttüğümüz bu adalet mücadelesini; daha yukarılara taşıyalım. Deneyimlerimizi ve gücümüzü birleştirelim. Adaletsizliğin olmadığı bir dünyayı yeniden kurmak için birlikte mücadele edelim.”
NE OLMUŞTU?

20 Temmuz 2015 tarihinde, Kobani'ye çocuklara oyuncak ve yardım eşyası götürmek amacıyla Türkiye’nin dört bir yanından yola çıkan Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyesi onlarca genç, Suruç ilçe merkezindeki Amara Kültür Merkezi'nde toplanmıştı.

Kültür merkezinin bahçesinde basın açıklaması yaptıkları sırada aralarına karışan İŞİD eylemcisi Şeyh Abdurrahman Alagöz’ün üzerindeki bombaları patlatması üzerine 33 kişi hayatını kaybetmiş, 100’den fazlası yaralanmıştı.

Kaynak: Artı Gerçek 

Editör: şilan