Gazete Emek- Türk-İş Konfederasyonu’na bağlı sendikalar bugün 81 ilde “Zordayız Geçinemiyoruz” başlığıyla eylem yaptı. Güncel ekonomik sorunlarla ilgili eylem süreci kapsamında kitlesel basın açıklamasının Kocaeli ayağı Türk-İş’e bağlı sendikalara üye işçilerin katılımıyla bugün İzmit Sabri Yalım Parkı’nda gerçekleştirildi. İşçiler sloganlar ve pankartlarla hayat pahalılığını eleştirdi, vergide adalet istedi ve genel grev uyarısı yapıldı.

HÜKÜMETE UYARI
Türk-İş Kocaeli Temsilcisi Ali Bostan, basın açıklamasını okudu. Açıklamada, özetle şu ifadeler yer aldı: “Yoksulluğa, hayat pahalılığına, vergide adaletsizliğe, esnek çalışmaya dur demek için bugün bir araya geldik. Bizler Türk-İş Sendikası olarak yapmış olduğumuz eylem planlarımızı taleplerimiz karşılık bulana kadar paylaşacağız. Haklı taleplerimiz karşılık bulmazsa iş yerlerimizde kısmi iş bırakma eylemleri düzenleyeceğiz.”
Her şeyin fiyatı iki katına çıkarken, işçinin, emeklinin, yoksulun gelirinin yerinde sayıldığının ifade edildiği açıklamada, “Gelir vergisi tarife basamakları ve oranları acil olarak güncellenmelidir. İşçi ücretlerinin üzerindeki vergi yükü azaltılmalıdır. İşçiler hem kaynaktan kesilen doğrudan vergi hem de harcamalar yoluyla dolaylı vergi ödemektedir. İşçiler üzerindeki doğrudan ve dolaylı vergiler azaltılmalıdır. Gelir vergisi oranı bütün işçiler için yüzde 15'de sabitlenmelidir. İşçilerin sosyal haklarından vergi kesilmemelidir” denildi.

Direnişteki Akcanlar ve Fernas işçileri Bakanlık önünde: Ya hep beraber ya hiçbirimiz Direnişteki Akcanlar ve Fernas işçileri Bakanlık önünde: Ya hep beraber ya hiçbirimiz

Kaynak: Evrensel 

Editör: şilan