EMEK HABERLERİ

Bayraklı Belediyesi emekçileri: Umudumuz örgütlülüğümüzdür

Abone Ol

Gazete Emek- İzmir Bayraklı Belediyesi'nde çalışan kamu emekçilerinin toplu sözleşmeden doğan farklarının ödenmemesi üzerine Tüm Bel Sen 2 No'lu Şube üyesi emekçiler eylemlere başlamıştı.

Eylemlerini sürdüren emekçiler belediye binası önünde basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını okuyan Tüm Bel Sen 2 No'lu Şube üyesi Mustafa Aru, "Anladığım kadarıyla belediye başkanı memurları çok zengin görüyor. Maaşlarımızı çok görüyor. Belediye başkanı hayat pahalılığının farkında değil. Bizim bu kadar ücretimizi keserek bu hayat pahalılığında bizi de yoksullaştırıyor" dedi.
"BİZİM UMUDUMUZ İŞ YERLERİNDEKİ ÖRGÜTLÜLÜĞÜMÜZDÜR" 
Sorunlarının çözüme ulaşmadığı için eylemlerini tekrarladıklarını söyleyen Aru, "Bizim sorunumuz tüm belediyelerde SDS'ler 0 bordro ile çıkmazken bizim belediyenin 0 bordro ile çıkmasını gündeme getirmektir. Sayın yetkili ve yetkisiz sendikalar ne yazık ki aramızda değiller. Bunlar umutlarını başka yerlere bağlamışlar. Bizim umudumuz iş yerlerindedir. İş yerlerindeki örgütlülüğümüzdür" dedi.

AKP'nin ortaya koyduğu sefalet zamlarına mahkum etmelerine ve bu süreci karşılarına çıkarmalarına izin vermeyeceklerini söyleyen Aru, "Bir aydan beri şurada direniyoruz ve bu direnişimizi sağır, kulakları duymaz olanlar şimdi kalkıp bu eylemleri bitirmeyi ve önünü kesmeyi gündeme getiriyorlar" dedi.

Son olarak Büyükşehir Belediyesi'nde direnen emekçileri desteklediklerini söyleyen Aru, "Büyükşehir'de direnen arkadaşlarımıza selam olsun" dedi.


Kaynak: Evrensel