EMEK HABERLERİ

Bekaert İzmit’te bir işçi işten atıldı, atılan işçi fabrika önünde direnişe başladı

Bekaert İzmit fabrikasında dün bir işçi işten atıldı. Atılan arkadaşlarının işe geri alınmasını isteyen Bekaert işçileri içerde eylemlerini sürdürürken atılan iş

Abone Ol

Gazete Emek- Bekaert’ta iki sendika arasindaki yetki uyuşmazlığını fırsata çeviren işveren yapmak istediği zam oranlarını açıkladı. Toplantıdan 4 gün sonra İzmit fabrikasında bir işçi tazminatsız şekilde işten atıldı.

Bekaert’ta Birleşik Metal-İş ve Özçelik-İş arasındaki yetki uyuşmazlığı sürecinden faydalanan işveren işçilere düşük zam dayatıyor. Geçtiğimiz pazartesi günü İzmit fabrikasında fabrika yetkilileri ile yapılan toplantının ardından dün bir işçi tazminatsız şekilde işten atıldı. Atılan arkadaşlarının işe geri alınmasını isteyen Bekaert işçileri içerde eylemlerini sürdürürken, atılan işçi de bugün itibariyle fabrika önünde direnişe başladı.

Bekaert Kartepe ve İzmit fabrikalarinda açıklamalarda bulunan fabrika yetkilileri toplu sözleşmeyi mümkün olan en kısa sürede imzalamak istediklerini, ancak yasal süreci takip etmek zorunda olduklarını belirterek bireysel iş sözleşmesi imzalayacaklanı duyurdu.

İşçilerin ifadesiyle "işverenin sefalet dayatması"nda  Mart 2025'e kadar saat ücretlerine yüzde 35 zam ve 2 bin TL performans primi, 2 bin TL alışveriş çeki verileceği belirtiliyor. Ayrıca işveren, yetki alan sendika ile toplu sözlesme imzalandığında şimdi uygulanacak olan artışın, toplam artış üzerinden mahsup edilmesini istiyor.




 

Kaynak: Evrensel