Gazete Emek- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin milletvekili Ali Mahir Başarır, Halk TV'de Fatih Ertürk'ün sunduğu Günün Raporu programına katıldı. Başarır, eski Başbakan ve AKP Genel Başkanı Binali Yıldırım'ın ailesiyle birlikte 2017 yılı Ağustos ayında Paramount Otel'de kaldığını söyledi.
Başarır, 'Bunlar araştırılmalı' diyerek şöyle konuştu:
Binali Yıldırım ailesiyle birlikte kalıyor. O dönemin Başbakanı. Telefon sinyalleri de güvenlik kameraları da hepsi bunu teyit edecektir kendisi de bunu doğrulayacaktır. Geceliği 106 bin lira olduğu söyleniyor. Orada bir mahkeme başkanı da kalmıştı, o da 'Kendi cebimden 35 bin lira ödedim' demişti.
Bu ülkenin başbakanından bahsediyoruz. Şaibeli bir otelde ne işi var? Otelin kamera kayıtları Binali beyin cep telefonu sinyalleri vardır, korumasının telefonunun sinyalleri vardır. Hepsi araştırılmalı.
Her tarafı yanlış. Kendisinin verebileceği bir para değil. Servetiyle ilgili büyük iddialar var. Oğluyla ilgili kendisiyle ilgili. Şu an milletvekili bunlar araştırılmalı. SBK'nın sahipliğini yaptığı bir otelde başbakan olarak kalması araştırılmalı.
NE OLMUŞTU?
Avusturya'da kara para aklama suçundan ABD'nin talebi üzerine yakalanan Sezgin Baran Korkmaz'a ait olduğu bilinen Paramount Otel'de kalan siyaset, yargı ve medya dünyasından insanların kaldığını suç örgütü lideri Sedat Peker açıklamıştı.
Ardından Habertürk programcısı Veyis Ateş, Savunma Sanayi Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, televizyon yorumcusu Rasim Ozan Kütahyalı, gazeteci Cem Küçük, Ankara Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Esat Toklu, Beyaz TV'de programcısı Tahir Sarıkaya, Soylu'nun eski Koruma Müdürü Ekrem Güler'in de bu otelde kaldığı öğrenilmişti.
Paramount Hotel'in ilk sahibi Atilla Uras'ın kızı Yasemin Uras ise yaptığı açıklamada, Turan Avcı'nın oteli hiç satın almadığını, Cihan Ekşioğlu'nun Atilla Uras'ın öldüğü gün otele devletin tankıyla girdiğini ve şu andaki sahibinin de belli olmadığını ileri sürdü.
Kaynak: BirGün
CHP'den dikkat çeken iddia: 'Paramount Otel'de kalan siyasetçi Binali Yıldırım'
CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Halk TV'de katıldığı bir programda eski Başbakan Binali Yıldırım'ın 2017 yılında Sezgin Baran Korkmaz'a ait olan Paramount Otel'de kaldığını öne sürdü.
Trend Haberler
![Mazlum Abdi: HTŞ ile Suriye’de tek bir ordunun olmasında anlaştı](https://gazeteemeknet.teimg.com/crop/250x150/gazeteemek-net/uploads/2025/01/images-70-2.jpeg)
Mazlum Abdi: HTŞ ile Suriye’de tek bir ordunun olmasında anlaştı
!['ABD'nin Suriye'den çekilme planı yaptığı' haberine ilişkin SDG'den açıklama](https://gazeteemeknet.teimg.com/crop/250x150/gazeteemek-net/uploads/2025/02/abd-suriye-den-cekilme-planlarini-yalanladi-24916.jpeg)
'ABD'nin Suriye'den çekilme planı yaptığı' haberine ilişkin SDG'den açıklama
![Ömer Öcalan anlattı: Abdullah Öcalan "Bu mesele çözülmezse Türkiye Anadolu’ya çekilir ve cehennemini yaşar" dedi](https://gazeteemeknet.teimg.com/crop/250x150/gazeteemek-net/uploads/2025/02/images-95-1.jpeg)
Ömer Öcalan anlattı: Abdullah Öcalan "Bu mesele çözülmezse Türkiye Anadolu’ya çekilir ve cehennemini yaşar" dedi
![Mazlum Abdi’den Öcalan iddiası: “15 Şubat'ta konuşacak”](https://gazeteemeknet.teimg.com/crop/250x150/gazeteemek-net/uploads/2025/01/images-74-2.jpeg)
Mazlum Abdi’den Öcalan iddiası: “15 Şubat'ta konuşacak”
![Ertuğrul Özkök: Devletin çok üst düzey bir yetkilisi İmralı’da Öcalan’la görüştü](https://gazeteemeknet.teimg.com/crop/250x150/gazeteemek-net/uploads/2025/02/images-2025-02-05t002946613.jpeg)
Ertuğrul Özkök: Devletin çok üst düzey bir yetkilisi İmralı’da Öcalan’la görüştü
![Hatimoğulları ve Bakırhan, Öcalan'ın mesajını paylaştı](https://gazeteemeknet.teimg.com/crop/250x150/gazeteemek-net/uploads/2025/01/hatimogullari-ve-bakirhan-ocalan-in-mesajini-paylasti-2njk.webp)
Hatimoğulları ve Bakırhan, Öcalan'ın mesajını paylaştı