EMEK HABERLERİ

Çiğli Belediyesi işçilerinden CHP’li vekile: Dertlerimize çözüm bulmak zorundasınız

İşçilerin işten atıldığı Çiğli Belediyesine dair, “Belediye işçi maaşını ödeyemiyor, çözemem” diyen İzmir Milletvekili Bakan’a işçiler yanıt verdi: “Hakkımız olanı istiyoruz, çözmez zorundasınız"

Abone Ol

Gazete Emek- CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Murat Bakan, belediyelerde işten çıkarmalara ilişkin, “Çiğli’den işten çıkarılan bir kişi beni 200 kere aramış. 200 değil 1200 kere arasa çözemem. Belediye işçi maaşı ödeyemiyor” dedi. İşten çıkarılan Çiğli Belediyesi işçileri yazılı açıklamada bulunarak, “Bu nasıl bir yaklaşımdır? Siz, CHP İzmir Milletvekili olarak bizleri aramak, dertlerimize çözüm bulmak zorundasınız. Biz işçiler olarak sadece hakkımız olanı istiyoruz” diye tepki gösterdi

CHP’li Bakan belediyelerde işten çıkarmalara ilişkin SonSöz TV’ye konuştu. Bakan, “İşten çıkarmalar hiçbirimizin sevindiği kararlar değil. Yüzlerce telefon geliyor. Mesela Çiğli’den işteni çıkarılan bir kişi beni 200 kere aramış. 200 değil 1200 kere arasa çözemem. Belediye işçi maaşı ödeyemiyor. Gelir bin lira, personel gideri 1200 lira. Tüm kente hizmet etmek zorunda belediye. Hepimizin üzüldüğü bir durum. Kimsenin işsiz kalmasını istemeyiz. Bu kararın sorumluğu daha popülist bir şekilde fazla personel alan arkadaşlardan kaynaklanıyor. Bu AK Parti’den bize geçen belediyelerde de bizde de var. Belediye başkanı arkadaşlarımız atması gereken adımları atıyor. Zaman içinde işten ayrılanların, emekli olanların yerine onlar alınacaklardır. Özel sektörde de istihdam olabilir. Bu iyi ilişkilerle olur. AKP önünde eylem yapabiliyor musunuz? Yapamazsınız. Genel başkanımızla da görüştü arkadaşlar. Söylediklerimizi söyledi kendisi. ‘Partiyi zora sokmayın, bizden önceki başkanların yaptığı hata bu. İşçi alımlarında öncelik siz olacaksınız’ dendi. Başka türlü çözülemez. Bir belediyenin gideri gelirinden fazlaysa yapacak bir şey yok" ifadelerini kullandı.
Çiğli Belediyesi işçileri CHP’li Bakan’ın ifadelerine ilişki yazılı açıklamada bulundu. Açıklamada, “Sayın vekilimizin Ege'de Sonsöz gazetesine verdiği demeçte, biz işçilerin belediyede fazlalık olarak nitelendirildiğini üzülerek öğrendik. Ancak sormak istiyoruz: Biz daha önce fazlalık değildik de şimdi mi fazlalık olduk? İçimizde 3 yıldır emek veren çalışan arkadaşlarımız bile fazlalık olarak mı görülüyor? Bizim hangi pozisyonda çalıştığımız, belediyede ne zaman işe başladığımız ve sorumluluklarımız açıkça bellidir. Puantajlarımız ortada, incelenebilir. Bu süreçte 40'a yakın yeni alım yapıldığını da hatırlatmak isteriz. Örneğin, ben bir üniversite mezunuyum ve Çiğli Gıda A.Ş. müdürü olarak birini aldınız. Oysa ben de o işi rahatlıkla yapabilirdim. Yine, kendinize bir sekreter aldınız. Bu pozisyonda da benimle birlikte işten çıkarılan bir arkadaşım görev alabilirdi” denildi.
"HAKKIMIZ OLANI İSTİYORUZ”
60 gündür Çiğli Belediyesi önünde, 25 gündür ise CHP Genel Merkezin önünde taş üstünde yatıldığı belirtilen açıklamada, “Bu süreçte 200'e yakın arama çağrısı yapıldığı ve ‘1200 arama olsa da ben işe alamam’ denildiği dile getiriliyor. Bu nasıl bir yaklaşımdır? Biz CHP üyesiyiz. Siz, CHP İzmir Milletvekili olarak bizleri aramak, dertlerimize çözüm bulmak zorundasınız. Personel müdürü ya da Çiğli Gıda A.Ş. Müdürü'nün liyakatlarını sorgulamak değil niyetimiz, ancak bizler bu süreçte hakkımız olanı talep ediyoruz. Biz sadece ekmeğimizin peşindeyiz ve işimizi onurumuzla yapmaya çalışıyoruz. Bize, ‘Gelin belediyede işe girin’ denildi. Biz haklarımızı bırakarak, işe girmek için belediyeye geldik. Biz nereden bilebilirdik ki para yok? Bunun sorumlusu CHP'dir, bir önceki belediye başkanıdır. Şimdi ise mevcut belediye başkanının sorumluluğundadır. Biz, siyasetin kurbanı olmak istemiyoruz. Tüm kamuoyunun vicdanına sesleniyoruz: Biz, haksız yere işimizden olduk ve alın terimize sahip çıkmak için bu zorlu süreçte sesimizi duyurmaya çalışıyoruz. Biz işçiler olarak sadece hakkımız olanı istiyoruz."


Kaynak: Evrensel