VAN VE DİYARBAKIR HABERLERİ

DEDAŞ'tan yangında ihmali işaret eden yurttaş hakkında suç duyurusu

Abone Ol

Gazete Emek- Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. (DEDAŞ), Diyarbakır'ın Amed’in Çınar ve Mardin’in Mazıdağı ilçeleri arasında çıkan yangına dair yeni bir açıklama yaptı. DEDAŞ'ın hakkında suç duyurusunda bulunduğu İbrahim Eren, iddialarının arkasında olduğunu belirtti.

DEDAŞ, 66 kilometrelik alanda etkili olan ve 14 kişinin yaşamına neden olan yangına dair bir kez daha “anız yangını” iddiasını sürdürdü.

İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaoğlu'nun yangının nedenine dair bir tespit olmadığı yönündeki açıklamasına rağmen DEDAŞ, yangının elektrik tellerinin yaydığı kıvılcımdan çıktığını söyleyen yurttaş hakkında suç duyurusunda bulunduğunu duyurdu.
DEDAŞ İNCEMELE YAPTIĞINI İDDİA ETTİ
DEDAŞ tarafından yapılan açıklamada, “Anız yangını olduğu yetkili makamlarca da açıklanan olay sonrası bir video çekerek resmi makamları yalanlayan İ.E. isimli şahıs, açıklamaların aksine yangının anız yakımından değil, elektrik tellerinin tutuşmasından meydana geldiğini iddia edince Dicle Elektrik bu kez sessiz kalmadı. Dicle Elektrik yetkilileri iddiaların ardından yangının etkilediği bölgeye giderek detaylı teknik inceleme yaptı. Yapılan incelemede İ.E isimli şahsın sosyal medyada paylaştığı videoda bahsettiği mezarlığın üzerinden elektrik hattının dahi geçmediği saptanarak görüntülendi. Yapılan tespitin ardından Dicle Elektrik avukatları, halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma suçlamasıyla Diyarbakır Çınar ilçesi Köksalan köyüne kayıtlı İ.E. hakkında suç duyurusunda bulundu” denildi.
TANIKLIĞINI ANLATTI
Eren’in yaşadığı Tobînî köyüne Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan tarafından taziye ziyaretinde bulunuldu. Burada yaşadıklarını eşbaşkanlara anlatan Eren, DEDAŞ’ın olayın ardından sabah erkenden köylerine geldiğini ve yangının çıkmasına sebep olan trafo ve elektrik tellerini onardığını söyledi. Yangının ilk çıkış anını bizzat gördüğünü ifade eden Eren, “O esnada çocuğum başını pencereden çıkardı ve tellerden kıvılcım çıktığını söyledi. Başımı dışarıya çıkardığım zaman kıvılcımların ateş çıkardığını gördüm. Hemen müdahale ettik, ama yangın kontrolden çıktı. Biz TRT’ye demeç veriyoruz. TRT ise özellikle DEDAŞ’a ilişkin söylediğimiz yerleri kesiyor. DEDAŞ’a defalarca suç duyurusunda bulunduk ama dinlemedi” dedi.
"HUKUKİ YOLLARLA ONLARLA HESAPLAŞACAĞIM"
DEDAŞ’ın suç duyurusuna dair de Eren, hafta içinde Diyarbakır Barosu ile birlikte DEDAŞ hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti. Eren, “İddiamın arkasındayım. Hukuki yollarla onlarla hesaplaşacağım. Bilirkişi sahada geziyor. Gereği yapılacak. Mahkemede hesaplaşacağız. Onlara pabuç bırakmayacağız” ifadelerini kullandı.


Kaynak: MA